Marković : Tužilaštvo BIH opstruiše pronalazak srpskih žrtava

0

ZVORNIK – Sa područja Zvornika još se kao nestali vode 30 civila i 24 pripadnika Vojske Republike Srpske, rekao je sekretar Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Milivoje Marković.
Najveći broj njih nestao je na Glođanskom brdu kod Zvornika 6. novembra 1992. godine, kada su muslimanske snage ubile 126 srpskih vojnika.

Govoreći danas na obilježavanju 17 godina od osnivanja Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Marković je istakao da Tužilaštvo BiH i Institut za nestala lica BiH godinama osptruišu pronalazak srpskih žrtava.

Maković je rekao da će godišnjica osnivanja ove organizacije biti povod da analiziraju rezultate dosadašnjeg rada i da razgovaraju sa članovima porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

U prisustvu porodica zarobljenih i poginulih boraca, predstavnika udruženja ratnih vojnih invalida, zamjenika načelnika opštine Zvornik Bojana Ivanovića i načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Željka Smiljanića, danas su položeni vijenci na Spomenik za 1080 poginulih boraca iz zvorničkog kraja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare