Марко Видаковић предсједник Алумни асоцијације

0
ПАЛЕ, 9. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Скупштина Алумни асоцијације Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Магистар економских наука Марко Видаковић изабран је вечерас за предсједника Алумни асоцијације Економског факултета на Палама, а за потпредсједника Милица Крајишник.

Видаковић је рекао да ће ново руководство пред собом имати незахвалан и тежак задатак, али да ће покушати да дођу до сваког студента Економског факултета на Палама, којих је по садашњој евиденцији више од 2.500, да ће радити на њиховом и на повезивању ове асоцијације са другим асоцијацијама у Републици Српској, БиХ и региону.

Он је истакао да му је велика част, као бившем студенту Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, што је изабран за предсједника Алумни асоцијације.

„Велики одзив студената који су вечерас били на изборној скупштини јасно показује да нити смо ми заборавили Економски факултет, нити је факултет заборавио нас“, рекао је Видаковић.

Скупштина Алумни асоцијације Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Видаковић наводи је навео да ће циљ Алумни асоцијације бити да унапређују наставно-научни процес на факултету, а заједно са менаџментом на унапређењу студирања на овој високообразовној установи

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Марко Ђого изразио је задовољство што је изборној скупштини вечерас присуствовало око 15О бивших и садашњих студената на којем су изабрали ново руководство Алумни асоцијације.

Он је напоменуо да је Алумни асоцијација постојала и раније али да је нажалост њен рад годинама пасивизиран, те изразио увјерење да ће ново руководство активније прихватити задатак да окупи бивше студенте овог факултета.

Скупштина Алумни асоцијације Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

„То је озбиљна друштвена мрежа наших студената који су окосница развоја овог дијела Републике Српске“, изјавио је новинарима Ђого и додао да нема институције у којој се не налази студент Економског факултета, од приватних до јавних предузећа.

Он је навео да бивши студенти овог факултета имају социјални капитал преко кога могу да помогну Економском факултету Пале да би направили још боље услове за генерације које долазе.

Бивши студент Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Вања Југовић изразила је увјерење да ће студенти заједничким снагама учинити нешто за Пале, град Источно Сарајево и Републику Српску.

„Асоцијаца треба да окупи најбоље економисте наше заједнице. Све су то активни људи који се налазе у фирмама, институцијама, владају знањем, тако да вјерујем да ће окупљање да изроди добрим пројектима који ће економију унаприједити“, рекла је Југовићева.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare