Marinković: Štrajk nije način za rješavanje problema

0

Nevladina organizacija „Novi biznis“ sa Pala pozdravlja inicijativu Vlade Republike Srpske za uštedama uprkos najavljenim štrajkovima jer obustava rada nije način riješavanja problema, direktor „Novog biznisa“ Petar Marinković.
Marinković smatra da se mora početi štedjeti i poručuje sindikatima da javna preduzeća i ustanove pripadaju narodu i da su ih stvorili ljudi koji su živote dali za Republiku Srpsku, te da niko nema pravo da obustavlja njihov rad.

„Nije korektno ni prema 156.000 onih koji čekaju posao, kao niti prema boračkim kategorijama da se obustavama rada ostvaruju prava“, rekao je Marinković na konferenciji za novinare na Palama.

On naglašava da štrajkovi mogu biti organizovani poslije radnog vremena, ali da proces rada ne smije biti obustavljen.

Nevladina organizacija „Novi biznis“ bavi se projektima proizvodnje organske hrane i obnovljivim izvorima energije koji će, kaže Marinković, biti veoma potrebni u budućnosti.

Marinković ističe da je ova organizacija izradila 70 projekata, kao i master plan razvoja Vrhprače u opštini Pale, gdje treba da bude 12 farmi, 15 plantaža, žitnice i etno-restorani, sa ciljem proizvodnje zdrave, organske hrane.

Prema njegovim riječima, obezbijeđeni su prirodni minerali za tretiranje bilja koji u potpunosti isključuju pesticide i herbicide.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare