Marijana Grujić, Anđela Simić i Sara Tošić prošle na audiciji

0

SOKOLAC – Sokočanka Marijana Grujić prošla je kao pjevač, a njene sugrađanke Anđela Simić i Sara Tošić kao plesačice na audiciji za učešće na muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“ održanoj danas na Sokocu.

Ovo takmičenje namijenjeno je mladima uzrasta od 14 do 21 godine, talentovnim za pjevanje i ples.

Muzički direktor Festivala „Ritam Evrope“ Miloš Marković rekao je novinarima da je ova audicija prvi put zvanično organizovana na Sokocu i da se dosta djece odazvalo pozivu za učešće.

„Ovogodišnji festival biće spektakl, bilo da se održi u Loparama, odakle je prošlogodišnji pobednik ili iz studija RTRS, jer je naše prošlogodišnje iskustvo pokazalo da je to muzičko takmičenje bilo fenomenalno druženje mladih koje će ostati takvo zauvek“, istakao je Marković.

On je dodao da su na audiciji birani najbolji vokali, najbolje plesne grupe ili pojedinci.

Prema njegovim riječima, sljedeći korak je dogovor sa roditeljima djece koja su izabrana na audiciji, na kojima će biti precizirane predstojeće aktivnosti talentovanih djevojčica i dječaka.

On je dodao da će nakon predstavljanja medijima uslijediti priprema programa, koreografske i vokalne probe.

„Mi ćemo dolaziti iz Beograda ovde da ih podučavamo i pomognemo sve što treba za nastup na javnoj sceni na kojoj će se oni predstavljati sa pesmom na jeziku jedne od država učesnica `Ritma Evrope`“, najavio je muzički direktor Festivala „Ritam Evrope“.

Najbolja na audiciji za izbor pjevača Marijana Grujić, iako nije očekivala da će proći, od daljeg nastupa na ovom muzičkom Festivalu, kaže da očekuje nova poznanstva i sticanje iskustva koje će joj pomoći u budućim aktivnostima vezanim za muziku.

Član plesnog kluba „Nika“ Anđela Simić i prošle godine je bila učesnik „Ritma Evrope“ kao član ekipe koja je predstavlja Istočno Sarajevo i osvojila treće mjesto na Festivalu.

Ona je mladima na regiji poručila da se prijave na audiciju ovog muzičkog takmičenja i pokažu šta znaju, jer će to biti jedno od najljepših iskustava koje mladi i talentovani za ples i pjesmu mogu da dožive.

Simićeva je izrazila zadovoljstvo što su lani mladi nakon audicije imali redovne treninge i probe sa profesionalnim koreografima i producentima iz Beograda, što je dobro došlo svima za pripremu usavršavanja nastupa na sceni.

Na ovoj manifestaciji gradovi i opštine Republike Srpske će predstavljati neku od evropskih zemalja, a učesnici će pjevati na različitim evropskim jezicima.

„Ritam Evrope“ je najveće dečije muzičko takmičenje u regionu u kome podršku djeci i omladini Srpske daju i ambasadori zemalja Evrope, EU, Australije i Izraela.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare