Marija Batinić pojačaće kiparski „Nea Salamina“

0

SOKOLAC – Odbojkašica sokolačkog „Glasinca“ Marija Batinić /19/ u srijedu, 12. februara, igraće prvu utakmicu kao pojačanje kiparskog drugoligaša „Nea Salamina“, gdje će ostati do kraja polusezone.

Batinićeva je rekla Srni da vjeruje da će opravdati povjerenje trenera Nikolasa Daskalija i Ivana Bojkovića iz Srbije, prema čijoj preporuci će i igrati u timu iz Limasola koji želi da se do kraja sezone izbori za ulazak u Prvu ligu.

Prema potpisanom ugovoru, u ovom timu će ostati do maja, na poziciji „primača“, što je do sada igrala i u „Glasincu“.

Batinićeva je napomenula da je do sada dva puta donijela zlatne medalje sa odbojkaših turnira u grčkom gradu Nafpaktosu, nastupivši sa ekipama iz Rogatice i Han Pijeska, kada je proglašena i za najbolju igračicu turnira.

Ona je navela da je odbojku zavoljela gledajući na televiziji reprezentativne zvijezde muške i ženske selekcije i od osme godine „ušla u svijet ovog sporta, uz želju da bar malo bude kao oni“.

„Kroz odbojku sam naučila dosta, strekla mnogo prijatelja što je u današnje vrijeme veliko bogatstvo i naučila da samo istrajnost u svakom poslu vodi ka pobjedi“, dodala je Batinićeva.

Ona je istakla da je dobila brojna priznanja i nagrade, od onih za mlade sportske nade do zlatnih medalja i proglašenja za najbolju igračicu na senirskim turnirima i uvijek se trudila da ih i opravda.

Batinićeva priznaje da joj nije bilo lako ostaviti „Glasinac“, matični tim koji je trenutno na sredini prvoligaške tabele Republike Srpske i želi mu „mnogo pobjeda i igru bez povreda“.

Trener Odbojkaškog kluba „Glasinac“ Marko Obrenović rekao je Srni da je Batinićeva otišla u kiparski „Nea Salamina“ sa kapitenskog mjesta i da joj klub nije pravio nikakve smetnje jer je svojim radom, ponašanjem, zalaganjem i stalnim treninzima zaslužila da je podrže na putu ka uspjehu.

On je izrazio nadu da će se Marija izboriti za mjesto koje zaslužuje i u tom kiparskom timu, u kome će uz još jedno iskustvo imati i materijalnu korist.

„Ovo je putokaz za sve mlade sportiste u manjim mjestima koji uporno treniraju, do kojih visina mogu dostići, ukoliko se potrude“, ocijenio je Obrenović.

Odbojkaški klub „Glasinac“ osnovan je krajem 1996. godine. Seniorska selekcija ovog kluba takmiči se u Prvoj ligi Republike Srpske za odbojkašice.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare