Marić: MašIć preuzeo funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora

0

ČAJNIČE – Generalni direktor Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ Risto Marić izjavio je Srni da je Neđo Mašić, uz asistenciju policije, jutros preuzeo funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora Šumskog gazdinstva „Vučevica“ u Čajniču.

„Istina je da su Mašić i Komisija za primopredaju dužnosti jutros u 7.00 časova ušli u prostorije ovog Šumskog gazdinstva i izvršili primopredaju dužnosti i popis koji je, prema zakonu, predviđen“, rekao je Marić.

Marić je naveo da su ga juče kontaktirali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kada su se i dogovorili da jutros budu pozvani Mašić i Komisija za primopredaju dužnosti da bi se izvršila primopredaja dužnosti direktora.

On je naveo da je radnicima rekao da će Mašić, koji će narednih 60 dana biti na funkciji vršioca dužnosti generalnog direktora, uz asistenciju policije ući u upravnu zgradu htjeli to oni ili ne.

„Radnici ovog gazdinstva su znali da će Mašić uz asistenciju policije biti uveden u prostorije preduzeća i prije nego što sam im to saopštio prilikom moje posjete 10. avgusta“, objasnio je Marić.

Marić je podsjetio da je na zahtjev radnika posjetio Šumsko gazdinstvo „Vučevica“ u Čajniču kojima je poručio da je Mašić izbor političkog subjekta kome to mjesto pripada.

„Tada sam rekao radnicima, ako je prethodni direktor došao na nečije mjesto i 12 godina bio direktor, u čemu je problem da na njegovo mjesto dođe drugi čovjek“, kaže Marić.

Prema njegovim riječima, politike su se dogovorile da će Mašić ispred SNSD-a vršiti funkciju direktora Šumskog gazdinstva „Vučevica“.

Imenovanju Neđe Mašića za generalnog direktora Šumskog gazdinstva „Vučevica“ u Čajniču protive se radnici koji su zbog toga 15 dana protestovali.

Proteste radnika podržao je Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare