Manje sredstava za investicije

0

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine Vlasenica usvojili su danas opštinski budžet za 2015. godinu od 4.250.000 KM koji je za 270.000 KM manji od ovogodišnjeg.

Načelnik opštine Dragoslav Todorović izjavio je novinarima da je budžet opštine Vlasenica za 2015. godinu dominantno potrošački i da ostavlja veoma malo prostora za investiciona ulaganja, te da je razlog za umanjenje budžetskog okvira drastičan pad prihoda od indirektnih poreza u odnosu na prethodne godine.

„Smatramo da smo odlukom Vlade Republike Srpske o usklađivanju koeficijenata povrata od PDV-a, donesenom polovinom ove godine, zakinuti za nekih 600.000 KM na godišnjem nivou. Za tako mali budžet kao što je naš, to su velika sredstva, pa smo morali da proporcionalno umanjujemo sve budžetske pozicije, počevši od plata zaposlenih u opštinskoj upravi, budžetskih korisnika, grantova“, rekao je Todorović.

U raspravi o Prijedlogu budžeta usvojeno je više amandmana koji su podneseni iz odborničkih klubova skupštinske većine, dok su odbornici opozicionog SNSD-a bili uzdržani prilikom predlaganja amandmana uz obrazloženje da njihovi stavovi u sadašnjem odnosu snaga u SO Vlasenica ne nailaze na uvažavanje kolega u skupštinskim klupama i opštinskih čelnika.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare