Manifestacija u sjećanje na Duška Trifunovića

0

Dvodnevna književna manifestacija „Dani Duška Trifunovića“, posvećena životu i stvaralaštvu poznatog srpskog književnika, pjesnika i televizijskog autora, otvorena je večeras u Palama.
Na desetim po redu „Danima Duška Trifunovića“ dodijeljene su dvije nagrade – Milici Bakrač za očuvanje srpskog jezika u Crnoj Gori i Milošu Kovačeviću za očuvanje i njegovanje srpskog jezika.

Za desetogodišnji doprinos organizovanju ove kulturne manifestacije nagrađen je pjesnik Tode Nikoletić.

Slobodan Kovačević besjedio je o stvaralaštvu Duška Trifunovića, a u okviru književne večeri pjesnici sa srpskog govornog područja govorili su svoje stihove.

U muzičkom dijelu programa nastupio je hor Filozofskog fakulteta u Palama.

Za sutra je predviđeno gostovanje pisaca paljanskim vrtićima i osnovnim školama te Udruženju djece sa posebnim potrebama „Sunce“.

„Djeci u čast“ naziv je programa za djecu, koji će sutra uveče biti održan u Kulturnom centru u Palama, a tom prilikom biće proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade za učešće na literarnom konkursu o temi „Čovjek i planeta“.

Pokrovitelji manifestacije su opština Pale, Grad Istočno Sarajevo i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Duško Trifunović preminuo je 2006. godine, a iza njega je ostalo 20 knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama.

Poznat je kao autor tekstova pjesama najpoznatijih rok grupe nekadašnje Jugoslavije, a ostala je upamćena i njegova televizijska emisija rađena za tadašnju Televiziju Sarajevo „Šta djeca znaju o zavičaju“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare