Manifestacija počela izložbom rukotvorina

0

VLASENICA– Izložbom ženskih ručnih radova i umjetničkih slika, koja je otvorena u Domu kulture danas su u Vlasenici počeli „Petrovdanski dani kulture i sporta“, u okviru kojih će do 24. jula biti organizovan niz kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija.Izložbu je otvorila predsjednik Udruženja žena „Podrinje“ iz Vlasenice Desanka Nikolić, istakavši, u prigodnom obraćanju, da su radove, uz članice tog udruženja, izložile i žene okupljene u kreativnoj radionici Centra za kulturu iz Han Pojeska, te članice Udruženja građana „Aurora“ sa Sokoca.

„Kao i ranijih godina žene su izložile ono što svakodnevno rade, a to su heklane stvari, vez, pletenje, razno posuđe, dijelovi narodnih nošnji… Tu je i vlasenički slikar NJegoš Arnaut, koji je izložio svoje umjetničke slike. Ovdje smo da pokažemo šta smo uradile, ali i da bi se družile i rezmijenile iskustva“, rekla je Nikolićeva.

Član Organizacionog odbora „Petrovdanskih dana“ Nenad Lelek očekuje da manifestacija privuče pažnju građana Vlasenice, zbog kojih je i organizovana.

„Narednih dana biće organizovani književni susreti, biciklijada, te tradicionalna brdska auto-trka, koja će označiti i završetak manifestacije. Između ovih događaja, koja sam apostrofirao, biće organizovana i takmičenja u raznim sportskim disciplinama, te brojna kulturna dešavanja“, rekao je Lelek, dodavši da je opština, kao pokrovitelj manifestacije, ove godine za organizaciju „Petrovdanskih dana“ izdvojila oko 9.000 KM.

Uz rukotvorine i umjetničke slike, žene su za posjetioce današnje izložbe pripremile i raznovrsne gastro-specijalitete.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare