Mališanima podijeljeno više od 200 paketića

0
Ilustracija

ISTOČNA ILIDŽA – Direktor Centra za socijalni rad Istočna Ilidža Bosa Kalinić izjavila je Srni da je ova ustanova u proteklom periodu podijelila više od 200 paketića najmlađim sugrađanima iz socijalno ugroženih porodica, te djeci sa poteškoćama u razvoju.

Kalinićeva dodaje da je Centar ove aktivnosti realizovao uz pomoć opštine Istočna Ilidža, koja je obezbijedila dio sredstava, Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, odnosno Savjeta učenika, koji su uložili veliki trud tokom akcije, te Udruženja građana „Žena“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

„Iz ovog udruženja su nam se javili, ponudili pomoć i namjenski za svako dijete sa poteškoćama u razvoju obezbijedili po paketić. Opština Istočna Ilidža je finansirala paketiće za naše najmlađe sugrađane sa poteškoćama u razvoju i iz socijalno ugroženih porodica“, rekla je Kalinićeva.

Ona je napomenula da je jedan broj paketića obezbijeđen i za djecu koja su korisnici dječijeg dodatka, te napomenula da, odnedavno, to pravo građani mogu da ostvare u Fondu dječije zaštite, što je prije bilo u nadležnosti Centra za socijalni rad.

Kalinićeva je navela da je Centar tokom protekle godine imao povećan obim posla zbog epidemije virusa korona.

Prema njenim riječima, veliki broj građana se javljao kada su imali problem u kupovini lijekova, namirnica i slično, tako da je bio formiran tim u Centru koji im je bio na raspolaganju.

„Imali smo izuzetno dobru saradnju sa Domom zdravlja, Centrom za mentalno zdravlje, kojem posebno zahvaljujem, i uspjeli smo da pružimo adekvatnu pomoć našim sugrađanima i u namirnicama, jednokratnoj pomoći i sličnom“, navela je Kalinićeva.

Kada je riječ o podjeli božićnih pečenica, ona je dodala da su pružali pomoć prilikom sastavljanja spiskova koje su dostavljali Boračkoj organizaciji „Ilidžanski borac“ i Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Istočna Ilidža o korisnicima iz kategorije socijalno najugroženijih.

Kalinićeva je istakla da je Centar za socijalni rad, kao i prethodnih godina, na raspolaganju svim građanima i organizacijama za saradnju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare