Mališanima podijeljeno 150 novogodišnjih paketića

0

SOKOLAC – Djed Mraz danas je u sokolačkom Vrtiću podijelio 150 novogodišnjih paketića mališanima koji u njemu borave, kao i djeci zaposlenih u ovoj ustanovi, rekla je Srni direktor Vrtića Biljana Kosorić.

Kosorićeva je izrazila zahvalnost opštini Sokolac, koja je i ove, kao i prehodnih godina, obezbijedila sve paketiće za djecu Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

„Ove godine naš tradicionalni doček Djeda Mraza i novogodišnje slavlje bilo je mnogo skromnije zbog epidemiološke situacije, ali smo ipak pričinili prazničnu radost našim mališanima, poštujući predložene mjere zaštite“, izjavila je Kosorićeva.

Ona je istakla da ovaj vrtić u vrijeme predstojećih januarskih praznika neće raditi tri dana – u petak, 1. januara, kao i u srijedu i četvrtak, 6.i 7.januara.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica je, prisustvujući svečanosti u vrtiću, mališanima i njihovim vaspitačima poželio da dolazeća Nova godina bude srećnija od 2020. i da im se sve lijepe dječije želje i ostvare.

Bjelica je izjavio da će u narednih nekoliko prazničnih dana biti uručeno 500 novogodišnjih paketića, koje je obezbijedila opština Sokolac.

Prema njegovim riječima, osim paketića za polaznike vrtića, novogodišnjim darovima će se obradovati djeca – korisnici dječijeg dodatka, prema spisku Centra za socijalni rad opštine Sokolac, djeca Udruženja „Podrška“, te djece čiji roditelji ne mogu obezbijediti ovaj vid dječije radosti za svoje mališane.

U sokolačkom Vrtiću upisano je 137 djece u ovoj pedagoškoj godini, a ovih dana svakodnevno dolazi oko 120.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare