Mališani u skupštinskim klupama

0

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević organizovao je danas prijem za djecu iz predškolske ustanove „Prvi koraci“ povodom Nedjelje djeteta, te najavio i konkretne korake koje će preduzeti s ciljem stvaranja boljih uslova za život najmlađih u toj opštini.

Druženju u sali Skupštine opštine Vlasenica prisustvovalo je 40 mališana, koji su recitacijom, pjesmom i diskusijom o dječijim pravima načelniku pokazali šta su naučili tokom boravka u vrtiću.

Kraljević je poručio da su djeca budućnost ove opštine i neko ko uljepšava život svim ljudima.

„Djeca ko djeca, hoće da se igraju i druže. Imaju svoj svijet koji bi trebalo da poštujemo. Mi kao stariji moramo da im obezbijedimo bolje uslove za život u samom vrtiću, školama i, generalno, u zajednici, da sutra i oni postanu vrijedni i produktivni građani, načelnici, direktori, ljekari“, rekao je Kraljević.

On je poručio mališanima da opština namjerava da izgradi nekoliko sportskih igrališta i da su već u pregovorima sa određenim institucijama.

„Takođe, imamo obavezu da u vrtiću obezbijedimo bolje grijanje i kvalitetniju stolariju. Vjerujem da ću sve ovo biti ispunjeno do naredne Nedjelje djeteta“, rekao je Kraljević.

Direktor Predškolske ustanove „Prvi koraci“ Aleksandar Stojišić novinarima je rekao da ova ustanova nizom aktivnosti obilježava Nedjelju djeteta te da su, osim opštini, planirane i posjete Narodnoj biblioteci i Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Nedjelja djeteta obilježava se od 3. do 8. oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare