Малишани из „Биг Бена“ постали чланови Дјечије библиотеке

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Д‌јечија библиотека Источно Сарајево угостила је данас 19 малишана из Едукативног центра „Биг Бен“, којима је одржано кратко предавање и подијељене бесплатне чланске карте.

Директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Трифковић Кулашинац рекла је Срни да је за овај колектив увијек задовољство када им у посјету долазе малишани из предшколских установа и едукативних центара, изразивши увјерење да ће сарадња са „Биг Беном“ бити настављена.

„Желимо свима да покажемо да је Д‌јечија библиотека јавна установа у коју су сви добродошли, а све с циљем промоције Библиотеке и како би научили д‌јецу од најмлађег узраста на који начин функционише наша установа. Данас ћемо их упутити на који начин бесплатно могу да посуде књиге, колико дана да их задрже и како на најбољи начин да стекну навику читања“, навела је Кулашинчева.

Она је подсјетила да Д‌јечија библиотека организује и бесплатне едукативне, литерарне и илустративне радионице за своје чланове.

Директор Центра „Биг Бен“ Тамара Трговчевић рекла је да су прошлу седмицу посветили књижевности будући да је 21. фебруара обиљежен Међународни дан матерњег језика, а јуче и Свјетски дан бајке, те да у овом центру настоје да теме прилагоде значајним датумима.

„Наши полазници су имали прилику да уживају и у радионици коју су им приредили запослени у Д‌јечијој библиотеци, што ће им додатно приближити начин функционисања ове установе“, напоменула је Трговчевићева.

Трговчевићева сматра да само заједничким снагама свих у процесу васпитања и образовања д‌јецу могу подстаћи да више читају и одлазе у библиотеку, те на крају и сама пожеле да купе књигу.

„Само на тај начин д‌јеца ће доћи до бројних спознаја и благодети у животу које ће им бити од велике користи“, рекла је Трговчевићева.

Учитељица Тања Ћорић Јововић истакла је да је веома значајно да љубав према књигама пренесе д‌јеци.

„Данас, када библиотеке посјећује све мање д‌јеце, а и одрасли слабије долазе јер имају електронске књиге, важно је да им пренесемо атмосферу и тај мирис папира који само овд‌је могу да осјете. Ако им сада створимо љубав према књигама, онда ће она трајати вјечно“, указала је Јововићева.

Она је навела да би била пресрећна да што више њених ученика настави да долази у библиотеку, јер је то фантастичан свијет знања и забаве који би свако дијете требало да доживи.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare