Mali stanovi i kuće prihvatljivi za tržište

0

ZVORNIK – Cijene stanova u novoizgrađenim objektima u Zvorniku iznose od 1.100 do 1.200 KM, dok su cijene stanova u staroj gradnji od 750 do 1.050 KM, izjavio je danas vlasnik Agencije za promet nekretnina “MR-nekretnine” iz Zvornika Miroslav Radović.

Radović je rekao novinarima da se najviše traže stanovi površine od 35 do 45 metara kvadratnih, dok je porasla potražnja i za kućama.

Istakavši da cijene stanova najviše zavise od površine, lokacije i starosti gradnje, Radović je rekao da se manji stanovi lakše prodaju, iako im je cijena prilično veća u odnosu na dvosobne i trosobne stanove.

“Stanovi u staroj gradnji površine od 70 do 100 metara kvadratnih mogu se kupiti po cijeni od 700 do 800 KM po metru kvadratnom, dok cijena manjih stanova u staroj gradnji iznosi čak od 1.050 do 1.100 KM”, istakao je Radović.

On je dodao da cijene kuća iznose od 300 do 400 maraka po metru kvadratnom, u zavisnosti od lokacije, izgleda i sačuvanosti zgrade.

“U zadnje vrijeme porasla je potražnja za kućama, jer su cijene prihvatljive, dok ima i onih koji prodaju stan da bi kupili kuću”, rekao je Radović.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje opštine Zvornik Boško Kojić istakao je da je u ovoj godini započeta izgradnja oko 5.300 metara kvadratnih stambeno-poslovnog prostora u dva objekta, dok je ranijih godina počela gradnja oko 5.200 metara kvadratnih stambeno-poslovnog prostora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments