Mala zainteresovanost za „astra zeneka“ vakcine

3

Direktor Doma zdravlja Pale Ivan Šarac izjavio je Srni da je odziv građana za današnje vakcinisanje svih starosnih kategorija bez zakazivanja na otvorenom punktu na Palama bio dobar, ali da većina ne želi da primi vakcinu „astra zeneka“.

„Odziv je bio dobar, ali je mali broj vakcinisanih jer većina neće `astra zeneku` a samo je ona bila na raspolaganju“, rekao je Šarac.

Prema njegovim riječima, danas je vakcinisano 30 pacijenata, a sedam revakcinisano.

Šarac je podsjetio da je u protekloj sedmici vakcinu protiv virusa korona primilo 1.350 građana koji su se prijavili putem timova porodične medicine.

Dom zdravlja Pale dobio je 14. jula 1.490 vakcina, od kojih su 170 „astra zeneka“, 120 „fajzer“, 150 „sinovak“, 700 „sinofarm“, te 350 „sputnjik ve“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kada stize Sinofarmova vakcina u DZ?

Kad potroše Astrazeneku, odmah stiže Sinofram vakcina. Malo strpljenja, šteta je baciti i Astrazeneku, nije ni ona za badava nabavljena. A i vakcine imaju rok upotrebe, a narod postao probirljiv. Ovu hoću, ovu neću, nije se rodio ko je narodu ugodio.

Sve je ovo super ali gdje cemo voditi diecu kad se razbole?
Sramota je prije bolnice Kasindo nemamo pedijatra. Danas sam saznao da cak i u Likavici u domu zdravlja nemaju pedijatra jer je doktorica otisla i otvorila privatnu ordinaciju.