Luka Ždrale nagrađen za najbolju poslovnu ideju

0

Apsolvent Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Luka Ždrale dobitnik je nagrade za najbolju poslovnu ideju u okviru Akcelerator programa, koji je u protekla dva mjeseca Razvojna agencija Republike Srpske /RARS/ sprovela u ovom gradu.

Ždrale je za ideju koja se tiče proizvodnje hardvera i sftvera nagrađen sa 5.000 KM.

Dobro Elek sa Pala dobio je nagradu od 3.500 KM za poslovnu ideju proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda, Nenad Drašković 2.500 KM za projektni/ arhitektonski/ studio, Nikolina Adžić 2.000 KM za proizvodnju lješnik namaza, dok je Ivana Danilović dobila nenovčanu nagradu za estetsko-stomatološki centar, tako što će joj godinu biti plaćeni troškovi računovodstvenih usluga.

Direktor RARS-a Marinko Đukić rekao je novinarima da je Akcelerator program sproveden u okviru Dunavskog transnacionalnog programa koji je finansirala EU.

Prema njegovim riječima, nastavak realizacije ovog programa omogućila je Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo.

„Akcelerator program sprovodimo i sa Ekonomskim fakultetom Pale i gradom Istočno Sarajevo, zajedno sa opštinama u njegovom sastavu, i to na bazi sufinansiranja. Grad i opštine finansiraju nagrade, a RARS obezbjeđuje kvalitetne predavače i ostale prateće troškove“, naveo je Đukić.

On ističe da je Akcelerator program u Istočnom Sarajevu „pustio najdublje korijenje“ u odnosu na sve ostale dijelove Republike Srpske.

Naredni Akcelerator program, deseti po redu, biće realizovan u Trebinju.

Suorganizator ovog projekta je i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare