“Lučini književni susreti” 3. i 4. avgusta

0

VLASENICA – “Lučini književni susreti”, na kojima će učestvovati 40 stvaralaca iz Republike Srpske i Srbije, biće održani u Vlasenici 3. i 4. avgusta.

Manifestaciju osmi put organizuje Književni klub “Luča” iz Vlasenice.

“Cilj ovih susreta je, prije svega, druženje, ali i potreba da pokažemo da ova regija ima potencijale za razvoj kulture, pisane riječi i književnosti”, rekao je Srni predsjednik Književnog kluba Aćim Todorović.

Prema programu, prve večeri manifestacije u prostorijama Narodne biblioteke u Vlasenici biće upriličen susret sa pjesnikom Nenadom Grujičićem, povodom izlaska četvrtog dopunjenog izdanja njegove prve knjige pjesama “Maternji jezik”, objavljene prije 40 godina.

Učesnici književnih susreta će 4. avgusta posjetiti manastir Lovnicu u Šekovićima, te spomen-groblje poginulim ratnicima Šumadijske divizije 1914. godine na Javor planini.

Istog dana, u 18.00 časova u Narodnoj biblioteci Vlasenica biće održano završno književno veče manifestacije, na kojem će biti dodijeljena priznanja književnim stvaraocima i pojedincima koji su podržali rad Književnog kluba “Luča”.

Pokrovitelji manifestacije su Skupština opštine Vlasenica, te načelnici opština Vlasenica, Bratunac i Srebrenica.

Književni klub “Luča” osnovan je 2011. godine, a okuplja 30 književnih stvaralaca iz regije Birač.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments