Lučić: Zaustaviti tiraniju i nepravdu nad srpskim narodom

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić najoštrije je osudio današnja hapšenja Srba na Sokocu, koja su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, te poručio da se jednom za svagda mora stati na put tiraniji i nepravdi koja se u kontinuitetu vrši nad srpskim narodom, saopšteno je iz Skupštine grada.

„Pripadnici Sipe danas su, ko zna koji put, po nalogu Tužilaštva BiH hapsili naše komšije, saborce, prijatelje, saradnike, izazivajući strah i paniku među porodicama uhapšenih i stanovništvom opštine Sokolac. Spreman sam da lično, ali i kao predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo, pružim svaku vrstu pomoći porodicama“, rekao je Lučić.

On je zatražio od predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i Vlade Srpske da preduzmu sve neophodne mjere kako bi pomogli uhapšenim licima i njihovim porodicama.

„Moramo pokazati da Momčilo Pajić, Aleksa Gordić, Milan Tupajić, Dragan Obradović, Miladin Gašević, Jadranko Šuka, Željko Gašević, Momir i Branislav Kezunović nisu sami. Moramo jednom za svagda stati na put tiraniji i nepravdi koja se u kontinuitetu vrši nad srpskim narodom“, poručio je Lučić.

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su, postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske na Sokocu i u Sarajevu slobode lišili devet lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zločin protiv čovječnosti, saopšteno je iz Sipe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare