Lovci u petak dočekuju prijatelje iz Lazareva, Čačka i Višegrada

0

SOKOLAC – Lovci sokolačkog Udruženja “Glasinac” dočekaće u petak, 27. decembra, tridesetak prijatelja iz lovačkih društava “Lazarevo” i “Čačak” iz Srbije i Lovačkog udruženja “Panos” iz Višegrada sa kojima će se tokom vikenda družiti u lovu i na lovačkoj večeri.

Sekretar Lovačkog udruženja “Glasinac” Bojan Čortan rekao je Srni da je prijateljstvo lovaca sa Romanije i članova Lovačkog društva “Lazarevo” iz istoimenog mjesta kod Zrenjanina počelo početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka, te je preraslo u bratimljenje, koje se i danas njeguje međusobnim posjetama i organizovanjem zajedničkog izlaska u lovišta.

Čortan je naglasio da će se ove godine gostima iz Lazareva u vikend-izlasku u lovišta na više lokacija na području Sokoca pridružiti i lovci iz Lovačkog društva “Čačak” i višegradskog Lovačkog udruženja “Panos”.

Lovačka zabava planirana je za subotu, 28. decembar, oko 18.00 časova u restoranu preduzeća “Romanijaputevi” u Podromaniji kod Sokoca.

Lovačko udruženje “Glasinac” postoji više od 40 godina i broji više od 200 članova, a njegova osnovna djelatnost je uzgoj, zaštita i lov divljači.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments