Lokalne zajednice da podrže organizovanje Muzeja Vojske Republike Srpske

0

 Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je danas da bi lokalne zajednice trebalo finansijski da podrže organizovanje Muzeja Vojske Republike Srpske u okviru sjedišta Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH u banjalučkoj kasarni „Kozara“.

Ćosić je razgovarao danas o podršci inicijativi za organizovanje ovog muzeja sa zamjenikom ministra odbrane Mirkom Okolićem, komandantom Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Miloradom Krajšumovićem i komandantom Operativne komande Oružanih snaga BiH Radovanom Ilićem.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je rekao da će se Savez opština i gradova Republike Srpske, u čijem radu učestvuje, potruditi da kroz opštine i gradove finansijski podrži organizovanje ovog muzeja u okviru banjalučke kasarne, objavljeno je na zvaničnoj stranici Gradske uprave.

Ćosić je istakao da se uz institucije Republike Srpske i lokalne zajednice moraju uključiti u njegovanje tradicije Vojske Republike Srpske.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima angažovanja deminerskog tima Oružanih snaga BiH na području grada Istočno Sarajevo.

Taj tim će se u ovoj godini uključiti u aktivnosti deminiranja u opštini Istočna Ilidža, na području Vojkovića.

Okolić je upoznao Ćosića o aktuelnom stanju i funkcionisanju Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, navedeno je u saopštenju.

Sastanak je održan u kabinetu gradonačelnika Ćosića.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Grad Istočno Sarajevo)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare