LJubogošta – Pale dionica sa velikom stopom nezgoda

0

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović rekao je da je tokom prvih pet mjeseci ove godine povećan broj saobraćajnih nezgoda za pet odsto u odnosu na isti period prošle godine, kao i da je veći broj saobraćajnih nesreća sa više poginulih lica.

Radović je u izjavi za Srnu najavio je da će na sjednici Savjeta za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u četvrtak, 18. juna biti preduzete sve mjere da se trenutno negativno stanje stabilizuje.

On očekuje intezivnije angažovanje policije iako se, kako je naveo, sprovodi veći broj preventivnih kampanja, usmjernih na povećanje bezbjednosti saobraćaja.

Radović je napomenuo da je na osnovu akcije policije sa Auto-moto savezom Srpske o vezivanju zaštitnih pojaseva, zaključeno da je procenat vezanih vozača ispod 50 odsto, te da na taj način Srpska godišnje gubi 15 života.

On je istakao da su saobraćajne dionice sa velikom stopom nezgoda: Klašnice – Nova Topola, Nova Topola – Gradiška, Klašnice – Prnjavor, LJubogošta – Pale, te Banjaluka – Prijedor.

Da bi se smanjio negativan bilans u saobraćaju, Radović je istakao potrebu za nabavkom, između ostalog, „većeg broja stacionarnih mobilnih radara, jer Republika Srpske trenutno raspolaže samo jednim, dok Federacija BiH ima više od 40“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare