Ljubiša Vladušić novi dekan Ekonomskog fakulteta

0

Nastavno – naučno vijeće Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu, na danas održanoj sjednici, za novog dekana izabralo je doc. dr Ljubišu Vladušića, redovnog profesora Fakulteta.

Ljubiša Vladušić rodjen je 22. marta 1955. godine u Sarajevu, BiH. Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu završio je 1978. godine, a postdiplomski studij završio je u Beogradu. Magistarski rad o temi „Funkcija tražnje novca“ odbranio je u julu 2005. godine na Univerzitetu u Beogradu. Posjeduje više od 24 godine iskustva u monetarno-bankarskim, privredno-finansijskim i drugim institucijama.

Od decembra 1995. godine do imenovanja na dužnost viceguvernera obavljao je dužnost ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske. Od juna 1992. godine do decembra 1995. godine obavljao je poslove zamjenika direktora Direkcije za humanitarna pitanja Republike Srpske i komesara za izbjeglice Republike Srpske. Od januara 1984. godine do aprila 1992. godine bio je direktor Radne organizacije Omladinski centar – Dom mladih „Skenderija“ u Sarajevu. Prethodno je radio kao ekonomista u kompaniji „Energoinvest“ na poslovima interdisciplinarnih ispitivanja i finansija.

Od 11. augusta 1997. godine obavlja dužnost viceguvernera CBBiH, i prve četiri godine rukovodi Sektorom za bankarske usluge, predsjedava Investicionim komitetom i rukovodi poslovima koji se odnose na dizajniranje, štampanje, odnosno kovanje domaće valute, te poslovima koji podrazumijevaju puštanje u opticaj i povlačenje iz opticaja domaće valute.

Dvije godine rukovodio je Sektorom za istraživanje i razvoj. U periodu od 1. oktobra 2003. godine do 31. decembra 2006. godine kao viceguverner bio je odgovoran za finansije, budžet, informacione tehnologije, bezbjednost i administraciju, da bi od 1. januara 2007. godine, nakon rotacije, ponovo preuzeo odgovornost za Sektor za bankarske usluge i predsjedavanje Investicionim komitetom.

(www.palelive.com / ues.rs.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare