Љевнаић: Подршка Србије за еколошку Јахорину

0

Гасификација Јахорине представља значајан корак ка очувању природних ресурса јер ће омогућити смањење загађења и унапређење квалитета ваздуха, изјавио је директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић.

Љевнаић је рекао да је срећан што је Србија пружила подршку у гасификацији Јахорине, чиме се ова планина модернизује и унапређује као дестинација.

„Гасификацијом подижемо еколошке стандарде, чинећи Јахорину еколошки одрживом и атрактивнијом за посјетиоце“, додао је Љевнаић.

Он је као почасни конзул Србије захвалио Влади Србије што инвестира у изградњу гасовода јер тако доприноси функционалном унапређењу Јахорине и продубљује везе Србије и Српске, саопштено је из Олимпијског центра.

Љевнаић је указао да се кориштењем гаса умјесто традиционалних горива доприноси очувању шума.

„Знатно се смањује емисија штетних гасова и чађи, што директно утиче на побољшање квалитета живота и здравља локалног становништва и посјетилаца“, навео је Љевнаић.

Он је изразио наду да ће након гасификације бити растерећена електроенергетска мрежа на Јахорини, истичући да је планирано да до 2026. године буде изграђена нова трафостаница како би било обезбијеђено стабилно и поуздано електроснабдијевање.

„У овим тешким временима највећа подршка народу Републике Српске долази из Србије. Ова инвестиција не само да унапређује туристичку инфраструктуру Јахорине, већ представља и снажан симбол солидарности и пријатељства између наших народа“, нагласио је Љевнаић.

Он је навео да је у остваривању циљева кључна сарадња, истичући и да земље у региону морају заједно да раде како би постигле значајне резултате у промоцији и развоју туризма.

Љевнаић је подсјетио да слоган „Један регион, једно тржиште, један ски-пас“ представља срж мисије „Опен Балкан“ која би објединила све ски-центре у једну понуду.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare