Изложба „Златне руке“ окупила тридесетак излагача

0

ЗВОРНИК – У Зворнику је данас отворена продајна изложба „Златне руке – Зворник 2024“ на којој се окупило тридесетак излагача из Бијељине, Малог Зворника, Братунца, Бањалуке и Зворника.

Директор Туристичке организације града Зворника Ивана Ђокић Милановић изјавила је новинарима да је ово 17. по реду манифестација која промовише традиционалне вриједности.

„Учесници манифестације имају прилику да остваре додатни извор прихода, међусобно се упознају, размијене идеје, искуства и договоре сарадњу“, рекла је Милановићева.

Она је навела да је изложба „Златне руке“ значајна и за Зворничане и госте Зворника јер могу да пронађу шаренолику понуду сувенира, ручних радова, уникатног накита, здравих и козметичких производа.

Отварању изложбе присуствовао и замјеник градоначелника Зворника Милош Томић, који је рекао да је примјетно да сваке године има све више излагача из Зворника, али и других градова.

Према његовим ријечима, град подржава овакве манифестације које подстичу грађане да се активно укључе, не само у промоцију града, него и у привредне активности.

„Овакве манифестације доприносе очувању обичаја, традиције и народних рукотворина, те доприносе и развоју туризма“, рекао је Томић.

На штандовима дуж градског шеталишта изложене су слике, производи од вуне, свиле, природна козметика, народне ношње и различити украси.

Организатор манифестације је Туристичка организација, а покровитељ град Зворник.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare