Ljevnaić: Cijena sezonske ski-karte u pretprodaji 810 KM

0

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je danas na Jahorini da će cijena sezonske ski-karte u pretprodaji biti 810 KM, što predstavlja malo poskupljenje u odnosu na prošlu sezonu, kada je cijena karte iznosila 720 KM.

LJevnaić je novinarima rekao da je proteklih sezona bilo oko 50 skijaških dana, dok će prema procjenama ove sezone za skijanje biti na raspolaganju najmanje 120 dana.

Komentarišući pokretanje peticija u kojima se traži bojkot Jahorine zbog povećanja cijena ski-karte za predstojeću zimsku sezonu, LJevnajić je rekao da je tu, prema njegovom mišljenju, riječ o o nekim ličnim interesima.

„Sezonskih karata proteklih godina prodato je veoma malo, jer nije bilo dovoljno skijaških dana, tako da nije ništa ni vrijedila. Kada smo radili cjenovnik radili smo ga stručno po ključu kako ga rade i drugi ski-centri u inostranstvu, gdje se u strukturu cijene karte uračunaju svi troškovi, a nakon toga se izbaci samo pet odsto dobiti“, pojasnio je LJevnaić.

On je rekao da bi paradoks bio da je Olimpijski centar izbacio cjenovnik koji je loš po to preduzeće, dodajući da svi znaju da je Olimpijski centar pokretač turističke privrede i potrošnje na Jahorini.

„Odredili smo nekoliko perioda u sezoni. Imamo cjenovnik u predsezoni, vrhuncu sezone i na kraju sezone, tako da svaki gost može da odabere kada da dođe i da boravak na Jahorini prilagodi svojim potrebama i mogućnostima“, naveo LJevnajić.

Prema njegovim riječima, cijene dječijih karata nisu povećavane, a menadžment Olimpijskog centra fokusirao se na to, da na planini bude što više djece- skijaša sa ovog područja.

On je podsjetio da je nedavno potpisan ugovor sa svim opštinama grada Istočno Sarajevo, kojim će djeci iz tih opština biti omogućeno besplatno skijanje na Jahorini tokom cijele sezone.

„Mislim da je to društveno odgovorno ponašanje, kao što je i društveno odgovorno pravljenje profesionalnog cjenovnika. U prethodnom periodu je bilo najlakše ići na štetu Olimpijskog centra i odricati se dobiti i onda dolazimo u situaciju da naši zaposleni nemaju za plate“, zaključio je LJevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek rekao je da je cijena dnevnog ski-pasa povećana sa 38 na 40 KM što ne predstavlja drastično povećanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare