Ljetni kamp u Pomazu

0

Zahvaljujući pobratimskom odnosu koji opština Pale ima sa gradom Pomaz u Mađarskoj, deset paljanskih osnovaca  u pratnji nastavnika boravi od 28. juna  na Ljetnom kampu u turističkom zamku Teleky Wattay u Mađarskoj.

Ljetni kamp je organizovan u saradnji sa gradonačelnikom Pomaza Laszlom Vichijem, predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj kao i ambasadom Bosne i Hercegovine u Mađarskoj.

Pored djece sa Pala, na kampu borave i djeca iz gradova koji su bili pogođeni prošlogodišnjim poplavama – Doboj, Maglaj i Šamac za koje je takođe opština Pale obezbijedila prevoz, a ljubazni domaćini smještaj, ishranu i program koji uključuje turističke posjete znamenitostima kao i razne kulturne i sportske aktivnosti.

Otvaranju Ljetnog kampa je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević koji je svoj boravak iskoristio za kontakte sa gradskim vlastima, predstavnicima ambasade Bosne i Hercegovine u Mađarskoj, Srpske pravoslavne crkvene opštine kao i razgovore sa predstavnicima firmi Schreder i Elios na temu energetske efikasnosti.

Ljetni kamp u Pomazu traje do 03. jula 2015. godine.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare