Liga rekreativaca u malom fudbalu: Pala i kladionica „Astra“

0

U SC Olimp u režiji zaljubljenika i majstora ige na „petoparcu“ u sportskom duhu odigrani su mečevi 14. kola Lige rekreativaca u malom fudbalu Pale 2012/2013.

Strijelci su bili posebno raspoloženi, postigli su i 45 golova. U meču između Velikih Šuma i Kafe Bolera u žaru borbe bilo je nepotrebne nervoze i emicija pa je sudija Božo Golijanin pokazao tri žuta i jedan crveni karton. Liga se zahuktala, a sljedećeg vikenda slijedi nastavak, igraju se utakmice 15. i 16.kola.

Odigran je i „derbi“, susret prvoplasiranih sastava Sportske Kladionice „Astra“ i SDS kafe Bari. „Kafeđžije“ su očitale lekciju „kladioničarina“ i slavile razultatom 7:1. U ostalim mečevima postignuti si očekivani razultati. MDM je uzeo mjeru Ćaćama 8:0, Majnex je bio ubjedljiv protiv Rosonera 10:2, Velike Šume su nadigrale Bolero 7:4, a u sudaru „kafeđžija“ Čarlija i Pavla uspješniji je bio Kafe Pavle, bilo je 4:2.

Razultati

MDM – Ćaće 8:0 / 4:0

U sportskom okršaju u pikanju bubamare između MDM i Ćaća slavio je zasluženo MDM razultatom 8:0. Uigrani i spremni sastav MDM imao je u svojim redovima raspoložene strijelce: Nebojšu Petronića (3), Predraga Teletinu (2), Nikolu Breza, Velibora Čvora i Nemanju Galina. Sve prilaze golu zatvaraju neumorni Vladanko Vučičević i Branko Stevanović, a uz to i pobjednička „vrata“ bila su i zaključana od strane izvanrednog Miloša Pelemiša-Peke i ubjedljiva pobjeda nije mogla da izostane.

Poraženi su uspjeli „skrpiti“ ekipu i to bez ponajboljih, Milana Tadića, Božidara Eleza-Delije, Mladena Eleka, Velemira Ivanovića i Bojana Veselinovića pa je i poraz bio neminovan.

Majnex – Rosoneri 10:2 / 5:1

Majnex koji je u proljećni dio lige ušao pojačan sa podgrapskom školom fudbala, Sinišom Golijaninom, Nenadom Šukom i Dušanom Papricom-Silnim ostvario je očekivanu pobjedu. Majnexovci od početka dodaju gas pa su Rosoneri nadigrani razultatom 10:2. Pogotke za pobjednike daju: Miljan Radović (3), Dušan Paprica-Silni (3), Predrag Krsmanović (2), Siniša Golijanin i Mladen Hršum.

Ekipa u crveno crnoj opremi u svojim redovima u listu strijelaca imala je upisane: Bojana Jakovljevića i poslije „posta“ u prošlom kolu u maniru veligog majstora loptu je u mrežu Majnexa smjestio i Branislav Kovaćević – Kova.

Velike Šume – Kafe Bolero 7:4 / 3:2

Fudbalska družina kapitena Radislava Petrovića – Geneta koja je ukonponirana od mladosti i iskustva, nastavila je pobjedonosni niz. Poslije Ćaća (8:0), Rosonera (5:1) nadigran je i kafe Bolero 7:4, a golove daju: Miroslav Lazarević (2), Rade Gluhović (2), Miloš Elez (2) i Milan Govedarica-Govi. Kod pobjedinika ton u igri daje raspoloženi i trkački spremni Milan Govedarica – Govi, a postavu pored strijelaca su činili: golman Radoslav Marić, Rajko Cicović, Zoran Trbo, ekipu je kapitenski predvodio Radislav Petrović-Gene.

Pogodke za Bolero daju: Mladen Janković (2), Dragan Vukadin i Predrag Cicović. Ekipi nedostaju provjereni i iskusni fudbalski majstori Zoran Kosorić – Ronaldo i Nemanja Lopatić.

Sjenu na fer plej 14. kola nepotrebnom nervozom i emocijama bacaju sa kartonima, Vladan Cicović sa dva žuta, automatski „crveni“ i Mladen Janković iz Bolera.

Od sudije Boža Golijanina „žuticu“ je dobio i Rajko Cicović iz Velikh Šuma.

Kafe Čarli – Kafe Pavle 2:4 / 1:2

Uzbuđenja i neizvijesnosti bilo je i u meču između kafeđžija Čarlija i Pavla. U sportskom nadmetanju slavi Kafe Pavle koji pobjeđuje razultatom 4:2. Kod pobjednika veliki dio posla obavlja  pouzdani golman Darko Kovačević, a u strijelce se upisuju: Sanjin Knežević, Vladimir Kulašinac, Miroslav Divčić i Milenko Đerić.

Za Mokrane koje krasi želja za nadigravaljem i u igri sportsko držanje golove su postigli: Đorđe Ćeremiđžić i Goran Čorluka, a ekipu pored strijelaca još su činili: Aleksandar Rističević, kapiten Igor Tošić, Bojan Petrović, Nenad Rebrenović, Miloš Todorović i Milomir Lopatić.

SK Astra – SDS kafe Bari 1:7 / 0:3

U sudaru sportskih prijatelja raspoređenoh u sastave Sportske Kladionice Astra i SDS kafe Bari koje prolazi u fer i korektnoj atmosveri, moglo se „garant“ igrati i bez sudije Boža Golijanina pa su svi pozitivno bili iznenađeni. Lakše nego što se očekivalo slavi Bari, koji je do nogu potukao „kladioničare“, brojeći do sedam. Čast poraženog sastava spasio je Jovica Vukadin.

Kod pobjednika fudbalsko majstorstvo su iskazali junaci trijumfa, strijelaci: Milan Karna (3), Stanislav Guja (2), Miljan Stjepanović-Skala, a tačku na trijumf stavlja kapiten Darko Regoje – Batistuta koji je majstorski loptu smješta iza leđa Srđana Avramovića za konačnih 7:1. Slavljenici imaju podršku i ostalih iz sastava, Srđana Radovića, Srđana Delipare, Gorana Radovića, Ognjena Mađarevića i Slaviše Arbinje. Izvanrednim odbranama sigurnost u igri pobjednika daje i odlični golman Rade Čolaković pa se neigranje prekaljenog i dokazanog „loptača“ Dražena Dodera nije ni osjetilo.

Kladioničari su bili osjetno oslabljeni neigranjem Sretka Vuksanovića-Doktora, Branislava Guje, Milana Ilića, Željka Rajića i sa pojačanjem Milanom Pandurevićem-Panijem nisu mogli učiniti više protiv raspoloženog za igru sastava Barija.

Slobodna je bila ekipa Head Shop

Tabela

1. SDS kafe Bari 31

2. SK Astra 26

3. MDM 26

4. Majnex 24

5. Velike Šume 23

6. Head Shop 19

7. Čarli 17

8. Kafe Pavle 16

9. Ćaće 13

10. Bolero 5

11. Rosoneri 1

Strijelci

22 Miljan Radović
16 Milan Karna
13 Nikola Brezo, Sanjin Knežević
12 Đorđe Dragutinović, Bojan Ilić
11 Jovica Vukadin Milomir Lopatić, Rajko Cicović, Vladimir Kulašinac
10 Elek Đorđe, Miloš Elez
9 Milan Stanišić, Bojan Cvjetanović, Vitomir Jugović, Slaviša Vuksanović, Bojan Gluhović, Miljan Stjepanović-Skala, Siniša Golijanin, Predrag Teletina
8 Goran Radović, Milenko Đerić
7 Darko Regoje-Batistuta, Sretko Vuksanović, Nenad Rebrenović
6 Velemir Ivanović, Milan Govedarica-Govi, Predrag Krsmanović

Žuti kartoni

Vladan Cicović Kafe Bolero, kažnjava se 1 utakmicom neigranja zbog 3 žuta kartona. Pravo nastupa ima u 16. kolu.

Mladen Janković Kafe Bolero kažnjava se sa 2 utakmice neigranja zbog crvenog kartona. Pravo nastupa ima u 17. kolu.


Parovi: 15. kolo / subota 13. april

11h SDS kafe Bari – Kafe Čarli

12h Kafe Pavle – Velike Šume

13h Kafe Bolero – Majnex

14h Rosoneri – MDM

15h Ćaće – Head Shop

Slobodna je ekipa SK Asrta

Parovi: 16. kolo / nedjelja 14. april

11h Head Shop – Rosoneri

12h MDM – Kafe Bolero

13h Majnex – Kafe Pavle

14h Velike Čume – SDS kafe Bari

15h Kafe Čarli -SK Astra

Slobodna je ekipa Ćaće

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare