Liga rekreativaca: Odigrani mečevi 16. i 17. kola

0

Paljanska liga rekreativaca u malom fudbalu u punom je zamahu. Tokom vikenda u SC „Olimp“ u Palama u sportskom duhu i pozitivnoj atmosferi odigrani su mečevi 16. i 17. kola.

Sa 38 bodova na čelu tabele nalazi se Kumbara, prati je Kafe Pavle sa tri boda manje, Džabulani sa šest, ali oba sastava su sa utakmicom manje te će se u posljednjih pet kola odlučivati o pobjedničkom peharu. U subotu 30. aprila slijedi nastavak, lider Kumbara, dočekuje Perićeve Enterijere, Kafe Pavle u derbiju snagu odmjerava sa Silvom Solis, Džabulani igra sa Olimpom / Fauna R. Biće takmičarske draži i rivalstva i u mečevima Konoba Berak – MDM i Plato – Dječaci te se očekuju neizvijesne i uzbudljive utakmica, a termini su srandardni od 11. do 16:00 sati u paljanskoj „Balon sali“.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-24-4-2016/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca: Odigrani mečevi 16. i 17. kola] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Tokom vikenda strijelci su bili raspoloženi i 60 puta pogađaju u okvor gola u prosjeku preko šest puta po utakmici, a mečeve su vodili uigrani sudijski tandem, Božo Golijanin i Aleksandar Skoko koji pokazuju 8 žutih kartona.

Odličnu partiju pruža i kolo obilježava Miljan Radović / MDM koji sa tri pogotka u derbiju potapa Plato, a najbolja jedinica je bio Nemanja Marjanović Deba iz Dječaka.

Poslije sjajnog izdanja prošlog vikenda kada su uzeli mjeru (6:2) favorizovanom Silva Solisu i 16. kolo obilježavaju Dječaci koji su razultatom 3:1 slavili veliku pobjedu protiv renomiranog sastava Bari Alpha Security. „Barani“ su poveli preko Darka Regoje Batistute, koji se razgoropadio i pogađa 5. kolo u nizu, ali puleni trenerskog maga Ognjena Erića Ere su preokrenuli na 3:1, a rivalu su presudili dvostruki strijelac Saša Jokić i Slaven Vučičević.

Bez većih problema MDM mašinerija pobjedila je Plato sa 3:1 i to na krilima fantastičnog Miljana Radovića koji je postigao het trik. Do vodstva pobjednici dolaze nakon 13. minuta igre kada je koranski as pogodio za prednost od 1:0 i sa tim razultatom se otišlo na odmor. Nastavak utakmice ponovo donosi sjajnu partiju Radovića. Zabijao je još dva puta u 21. i 27. minuti za uvjerljivu prednost od 3:0, a čast poraženog u 32. minuti spasava Božidar Elez.

U lijepoj fudbalskoj predstavi začinjenoj sa 10 golova, Kumbara je razultatom 6:4 pobijedila Olimp Fauna R. Kod pobjednika igru nosi četverostruki strijelac Đorđe Lackanović koji je u posljednja dva kola osam puta tresao mrežu. Nekadašnjeg profesionalca Slavije, prate Milan Čvoro i kapiten Dule Šehovac, a po jednu loptu iza leđa Miloša Pelemiša Peke smjestili su Bojan Gluhović, Zoran Škipina, Mladen Janković i Milan Čvoro – auto gol.

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni meču između sastava Silva Solis i Enterijeri Perić, slavili su na kraju zasluženo Silva Solis s razultatom 6:4. Slavljenike do pobjede predvode Bojan Ilić (2), Branislav Guja (2), Sretko Vuksanović i Srđan Lučić. Za poraženog „tresu“ Đorđe Cicović (2), Igor Obradović i Rajko Cicović.

Utakmica Džabulani – Konoba Berak nije odigrana, a fer plej čini Džabulani koji su Konobi Berak, zakazali novi meč za 22. maj.

Tim 16. kola

Nemanja Marjanović / Dječaci
Miljan Radović / MDM
Branislav Guja / Silva Solis
Đorđe Lackanović / Kumbara
Sretko Vuksanović / Silva Solis
Saša Jokić / Dječaci

Razultati: 17. kolo

Lijepo sportsko nedeljno popodne obilježava raspucana Kumbura koja je očitala lekciju Dječacima i pobjeđuje sa ubjedljivih 7:0. Bez dvojbe centralna figura meča bio je četverostruki strijelac, Đorđe Lackanović. Nikola Blagojević prati sa dva i Luka Božović sa jednim pogotkom.

Razigran je bio Dušan Paprica i podsjeća na najbolje dane iz svoje fudbalske karjere, pa je igrač 17. kola, a okvir gola najboje je čuvao svestreni Vladanko Zeković / Kafe Pavle.

Ubjedljiv je bio i Bari Alpha Security koji poslije zaostatka 2:3 na poluvremenu, slavi preokretom protiv Perićevih Enterijera sa 7:4. Praženog na koljena bacaju Stanislav Guja (3), Srđan Delipara (3) i Goran Bajić. Rajko Cicović dva puta je izigrao odbranu „zaštitara“, a Igor Obradović i Đorđe Cicović po jednom.

Lijepo fudbalsko popodne priredili su Olimp Fauna R i Plato. U borbenom i otvorenom meču razultatom 3:1, bodovi su pripali Olimpu. Ekipa Platoa je bila ta koja je više držala loptu u svom posjedu, ali sastav Olimpa čvrsto se postavio u odbrani i opasnim kontrama prijetio, a pobjedu su „režirali“, dvostruki strijelac Milomir Lopatić i Janko Kovačević. Čast poraženog spasava Velemir Ivanović.

Razigrani sastav Džabulanija upisao je nastavku sezone i šestu pobjedu u nizu i preslišali su MDM sa 5:2. Za pobjednike rešetaju Predrag Cicović, dva puta, a po jednom, Miljan Pušara, Bojan Čvoro i Nemanja Govedarica, a u listu strijelaca dva puta kod poraženog upisan je profesor fudbala sa Korana Miljan Radović

U uzbudljivoj, kvalitetnoj i odličnoj fudbalskoj predstavi, ljepotici kola u junačkom meču Kafe Pavle je trijumfovao protiv čvrste i borbene Konobe Berak sa 2:1.

Uigrana i kvalitetna ekipa „Kafedžija“, sastavljena od jakih induvidualaca dobro otvora susret. Nasljednik nekadašnjeg podgrapskog asa Rajka Čiče Koromana Dušan Paprica majstorski je zabio u 20 minuti za 1:0. Do drugog gola puleni Velibora Čvora stižu u 35. minuti kad odlični Sokočanin Đorđe Radić pogađa i duplira za 2:0. U nastavku, tačnije u 37, Boris Jakovljević smanjuje na 2:1 i vraća neizvijesnost u meč, ali ispostavilo da to nije bilo dovoljno jer je na golu bila prepreka zvana Vladanko Zeković i samo im je preostalo da sportskom rivalu čestitaju na dobrom izdanji i zasluženoj pobjedi.

Tim kola

Vladanko Zeković / Kafe Pavle
Stanislav Stane Guja/ Bari AS
Predrag Cicović / Džabulani
Milomir Lopatić / Olimp / Fauna R
Đorđe Lackanović / Kumbara
Dušan Paprica / Kafe Pavle

Enterijeri Perić – Bari AS 4:7 / 3:2

1:0 Rajko Cicović (4), 1:1 Stanislav Guja (10), 1:2 Srđan Delipara (13) 2:2 Rajko Cicović (16), 3:2 Igor Obradović (16), 3:3 Stanislav Guja (22), 3:4 Stanislav Guja (26), 3:5 Srđan Delipara (29), 3:6 Goran Bajić (30), 4:6 Đorđe Cicović (30), 4:7 Srđan Delipara (39))

Igrač utakmice: Stanislav Guja / Bari A. S
Kartoni

Enterijeri Perić: Miro Brekalo, Ljubiša Cincar, Igor Obradović, Džilit Srđan, Vukašin Divljan, Nikola Milosavljević, Rajko Cicović, Đorđe Cicović
Bari Alpha Security: Milenko Ristivojević, Stanislav Guja, Srđan Delipara, Goran Bajić, Marjanović Slavko, kapiten Darko Regoje Batistuta.

MDM – Džabulani 2:5 / 0:2

0:1 Predrag Cicović (9), 0:2 Miljan Pušara (20), 0:3 Bojan Čvoro (25) , 1:3 Miljan Radović (26), 1:4 Nemanja Govedarica (30), 1:5 Predrag Cicović (36), 2:5 Miljan Radović (38)

Igrač utakmice: Predrag Cicović / Džabulani
Žuti karton: Nemanja Govedarica / Džabulani

MDM: Dejan Kapor, Igor Tošić, Nikola Brezo, kapiten Mladenko Vučičević, Miloš Granzov, Miljan Radović, Bojan Tepeš

Džabulani: Slađan Grujić, kapiten Nedeljko Šuko, Milan Govedarica, Miljan Kusmuk, Miljan Pušara, Predrag Cicović, Bojan Čvoro, Nemanja Govedarica, Cicović Srđan

Olimp / Fauna R – Plato 3:1 / 1:0

1:0 Janko Kovačević (10), 2:0 Milomir Lopatić (31), 2:1 Velemir Ivanović (32), 3:1 Milomor Lopatić (34)

Igrač utakmice: Milomir Lopatić / Olimp / Fauna R
Kartoni

Olimp/ Fauna R: Radenko Kovačević, kapiten Radislav Petrović, Srđan Jokić, Bojan Gluhović, Janko Kovačević, Milomir Lopatić

Plato:: Dejan Klačar, Milan Tadić, Miloš Vuksanović, Siniša Karišik, Milan Dragaš, Velimir Ivanović, Božidar Elez, Dalibor Božić, kapiten Predrag Karišik, Arsen Hršum

Dječaci – Kumbara 7:0 / 0:2

Đorđe Lackanović (8, 26, 32, 37), Nikola Blagojević (18, 35), Luka Božović (25)

Igrač utakmice: Đorđe Lackanović
Kartoni

Dječaci: Nemanja Marjanović, Saša Jokić, kapiten Luka Bojanić, Milan Stanišić, Velibor Čvoro, Nikola Skokić

Kumbara: Miloš Pelemiš, Branislav Guja, kapiten Duško Šehovac, Siniša Golijanin, Bojan Cvjetanović, Đorđe Lackanović, Luka Božović, Nikola Blagojević, Boris Palamar

Kafe Pavle – Konoba Berak 2:1 / 1:0

1:0 Dušan Paprica (20), 2:0 Đorđe Radić (35) 2:1 Boris jakovljević (37)

Igrač utakmice: Dušan Paprica
Žuti kartoni:Siniša Vuksanović (Konoba), Boris Jakovljević (Konoba, Darko Lučić (Kafe Pavle)

Kafe Pavle: Vladanko Zeković, Saša Cicović, Đorđe Radić, Dušan Paprica, Rajko Koprivica, kapiten Vladimir Kulašinac, Darko Lučić

Konoba Berak: Njegoš Petrović,, Miroslav Lazarević, kapiten Nebojša Štrbac, Boris Jakovljević, Aleksandar Okuka, Svanimir Marjanović, Siniša Vuksanović, Nemanja Đuričić, Predrag Čavarkapa

Tabela

1. Kumbara 38
2. Kafe Pavle -1 35
3. Džabulani -1 32
4. Bari Alpha Security 32
5. MDM 30
6. Silva Solis 25
7. Olimp / Fauna R 18
8. Plato 12
9. Dječaci 10
10. Konoba Berak 10
11. Enterijeri Perić 4

Strijelci

24. Đorđe Radić
22. Miljan Radović
21. Đorđe Lackanović
16. Srđan Delipara, Nemanja Govedarica
15. Bojan Tepeš
14. Sretko Vuksanović
13. Bojan Ilić, Mladen Janković

Parovi: 18. kolo / subota 30. april

11:00 Konoba Berak – MDM
12:00 Džabulani – Olimp / Fauna R
13:00 Plato – Dječaci
14:00 Kumbara – Enterijeri Perić
15:00 Silva Solis – Kafe Pavle

Slobodan će biti Bari Alpha Security

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare