Liga rekreativaca: Marš moćnog Džabulanija, Majnexa i Kafe Pavla

0

U lijepoj i pozitivnoj atmosferi tokom vikenda, a u režiji zaljublenika i majstora malih fudbalskih terena počela je u SC “Olimp” da se kotrlja “buba mara” u proljećnom dijelu sezone u Ligi rekreativavca u malom fudbalu.
Lijepo fudbalsko popodne i majstori igre na petoparcu bili su u svom najboljem izdanju, a prikazane su odlične i neizvijesne utakmice. U igri je bilo čvrstine, brazilskog šarma, duha, “loptačkog” vica i u narednim kolima očekuju se i nova uzbuđenja.

Ekipe su ujednačenog kvaliteta, spremne, sa pozitivnom energiom i najvišim ambicijama ulaze u takmičenje pa slijede velike borbe za svaki bod, a o pobjedniku će odlučivati nijanse i sportska sreća.

Strijelci su bili raspoloženi, pri šutu i 40 puta pogađaju okvir gola. Igralo se sportski u duhu fer pleja, na šest mečeva pokazana su samo dva žuta kartona od strane sudije Boža Golijanina.

Izvanrednu partiju pruža, dobro “gazi”, četiri puta trese “kanapu”, nekadašnji Slavijin profesionalac, Đorđe Lackanović iz Kumbare, pa je i igrač kola. “Vrata” je najbolje začarao Milan Đurić, Olimp.

Tim kola

Milan Đurić / Olimp
Radivoje Gluhović / Mig trans Sjetlina
Đorđe Lackanović / Kumbara
Vladimir Ćosović / Majnex
Nemanja Govedarica / Džabulani
Bojan Ilić / Kafe Pavle

Razultati: 14. kolo

Head Shop – Olimp 0:3 / 0:1

Kolo je obilježila i sjajno je odigrala četa fudbalskih majstora nekadašnje ekipe “Rosonera”, sada pod nazivom “Olimp”, koja golovima: Marka Štrbca, Predraga Čavarkape i Petra Čečara uzema mjeru sastavu iz Head Shop i upisuje zasluženu pobjedu 3:0. Ostali iz ekipe pokazali su odličnu formu i izvarednom igrom daju pun doprinos slavlju; Vitomir Jugović, sidraš Branislav Kovačević – Kova, Bojan Jakovljević, Pero Slagalo, Nebojiša Štrbac, Mladen Brezo, komadant odbrane Bojan Brčkalo – Brke i na golu nesavladivi Milan Đurić.

“Shop Head” daje sve od sebe, bili su ofanzivni, imaju i veći posjed lopte, kažnjeni su kontrama uz to namjerili su se na iskusnog i raspoloženog rivala i nove bodove moraće tražiti u sljedećim okršajima.

Head Shop: Miloš Malović, Goran Bajić, Velibor Čvoro, Milorad Samardžija, Nikola Skokić, Đorđe Elek, Luka Bojanić, kapiten Milan Stanišić

Olimp: Mladen Brezo, Bojan Brčkalo, Predrag Čavarkapa, Vitomir Jugovović, Branislav Kovačević – Kova, Nebojša Štrbac, Petar Čečar, Marko Štrbac, Bojan Jakovljević, Petar- Pero Slagao, kapiten Milan Đurić

Igrač utakmuce, Petar Čečar / Olimp

Žuti Karton : Bojan Brčkalo – Brke / Olimp

Kafe Bar Bari – Kafe Pavle 3:4 / 2:2

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni meču između starih sportskih rivala iz sastava “kafedžija” Pavla i Barija. Poslije teške i “rovovske” borbe sasvim zasluženo razultatom 4:3 slavi Pavle i sportskog suparnika baca na pleća.

Kod pobjednika igru nosi i tempo diktira raspoloženi dvostruki strijelac Bojan Ilić, a poseban ton igri daju kapiten Vladimir Kulašinac i “deda” Vladimir Remović koji po jednom “buše” mrežu Mladena – Madija Koprivice. U odličnom loptačkom izdanju bila je i sokolačka veza, Miroslav Divčić, Aleksandar Skoko, Rajko Koprivica i pouzdani “vratar” Miloš Jolović.

Za poraženi sastav dva puta pogađa Srđan Delipara, a mrežu trese i kapiten Darko Regoje – Batistuta. Pozitivan ton meču daju i Milan Pandurević, Goran Radović, Miljenko Stjepanović – Skala, Dražan Furtula- Furgo, Draženko Doder i na golu Madi.

Igrač utakmice, Bojan Ilić Kafe Pavle

Igralo se sportski i nadmetanje prolazi bez kartona.

MDM – Mig Trans Sjetlina 1:2 / 0:2

Tvrdu utakmicu punu ritma i tempa odigrali su Mig Trans Sjetlina i MDM. U korektnoj utakmici koja prolazi bez kartona “Sjetlani” dobro voze, bili su na dobrom putu i golovima Nenada Boškovića – Boleta i Radivoja Gluhovića “Šticari” teško, ali sasvim zasluženo dolaze do triumfa i novih bodova uz to čuvaju i tron.

Pun doprinos slavljeničkom trijumfu daju i ostali iz ekipe: Dražen Kusmuk, Saša Cicović, Srđan Kusmuk, Dejan Kovinjalo- Mrkela i Dejan Guja.

MDM daje sve od sebe, šanse i prilike ne koriste, a u listu strijelaca imaju upisanog, Đorđa Kusmuka. U dobrom izdanju i raspoloženi za igru bili su i ostali iz MDM: Velibor – Veka Čvoro, Mladenko Vučićević, Kapiten Nemanja Galin, Nikola Brezo i Golman Nenad Janković.

Igrač utakmice, Radivoje- Rade Gluhović / Mig Trans Sjetlina

Igralo bez kartona.

MDM: Nenad Janković, Velibor Čvoro, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Nemanja Galin, Nikola Brezo, Đorđe Kusmuk

Mig Trans Sjetlina: Miloš Pelemiš – Peka, Radivoje Gluhović, Dražan Kusmuk, Dejan Guja, Srđan Kusmuk, Dejan Kovinjalo kapiten Saša Cicović, Nenad Bošković – Bole

Kumbara – Nelt 6:2 / 2:1

Ekipa Kumbare opravdala je ulogu favorita i u drugom poluvremenu slomila je otpor žilavog Nelta i došla do očekivane i zaslužene pobjede od 6:2. Kod pobjednika sastavom diriguje četverostruki strijelac Đorđe Lackanović, a dobro ga prate i igraju, Duško Šehovac i Boris Palamar koji po jednu loptu šalju iza leđa Miloša Starovića.

Pun doprinos pobjedi daju i ostali iz postave: Nikola Blagojević, Milan Čvoro, Dragan Erić – Erco, Đorđe Lubura, Marko Erić, a među stativama bio je pouzdani Srđan Avramović.

Ekipa iz Lukavice se hrabro se borila, padaju u drugom dijelu utakmice, a pogodak je djelo, Milomira Kovačevića.

Kumbara: Srđan Avramović, Nikola Blagojević, Milan Čvoro, Dragan Erić – Erco, Marko Erić, Đorđe Lubura, kapiten Duško Šehovac, Boris Palamar, Đorđe Lackanović,

Nelt: Miloš Starović, Dejan Pešut, Igor Ikić, kapiten Srđan Cicović, Faris – Fare Gradaščević, Svanimir Marjanović, Dejan Vitković, Nebojša Tošović, Danijel Đoković, Milomir Kovačević

Igrač utakmice Đorđe Lackanović / Kumbara

Žuti karton: Milomir Kovačevi / Nelt

Plato – Džabulani 2:6 / 1:2

Plato i Džabulani odigrali su odličnu utakmicu u okviru 14. kola Lige rekreativaca Pale 2013/14. U 40. minuta viđeno je i osam pogodaka, a slavio je moćni Džabulani sa 6:2.

Za Džabulani “rešetaju”; Miljan Pušara (2), Bojan Čvoro (2), a po jedan “zavaljuju” Nemanja Govedarica i ubica golmana Predrag Cicović. Za Plato mrežu tresu: Nebojša Savić i Velimir Ivanović.

Plato: Dejan Klačar, Mladen Trobok, Miloš Vuksanović, kapiten Predrag Karišik – Benzema, Filip Škipina, Velimir Ivanović, Nrbojša Savić, Dragan Gutalk

Džabulani: Njegoš Petrović, Bojan Čvoro, Miljan Pušara, Nedeljko Šuko, Predrag Cicović, Miljan Kusmuk, Ognjen Mađarević Trener: Milan Đapić

Igrač utakmice: Nemanja Govedarica / Džabulani.

Nije bilo kartona.

Mibos – Majnex 4:7 / 3:4

U sjajnoj fudbalskoj predstavi, punoj ritma i tempa Majnex je bio bolji i razultatom 7:4 nadigrao je čvrsti Mibos.

Vladimir Ćosović (3), Nemanja Kreštalica (2), Nenad Pelemiš – Pele, Slaviša Đerić golovima vodili su Majnex do vrijedne i zaslužene pobjede. Sjajnom trijumfu pridonose i ostali iz sastava: Aleksandar Pavičević, Siniša Golijanin, Miljan Radović, Bojan Cvjetanović, a sigurnost na golu iskazuje i Milan Vuković.

Za poražene “zavaljuju” Miroslav – Mićo Lazarević, Bojan Marković, Milan Govedarica – Govi i kapiten Miloš Elez. Lijepom sportskom događaju svoj prilog igrom daju i ostali : Radoslav Marić, IgoraTošić, Radoslav Petrović-Gene, Bojan Gluhović, Boris Minića i na golu Dejan Kapor.

Igrač utakmice: Vladimir Ćosović / Majnex.

Nije bilo kartona.

Slobodna je bila ekipa Peštan.

Tabela

1. Mig Trans Sjetlina 31
2. Džabulani 31
3. Kafe Bar Bari 28
4. Kumbara 27
5. Mibos 24
6. Kafe Pavle 21
7. Majnex 19
8. Plato 17
9. Head Shop 16
10. MDM 12
11. Olimp 11
12. Nelt 5
13. Peštan 0

Strijelci

17. Cicović Predrag Cicović
14 Nikola Blagojević, Duško Šehovac, Miroslav Lazarević,
13. Siniša Golijanin, Vladimir Kovačević,
12. Bojan Ilić, Vladimir Kulašinac
11. Đorđe Elek
10. Velimir Ivanović, Vladimir Ćosović, Miloš Elez
9. Goran Radović, Veljko Aleksić, Bojan Čvoro, Radivoje – Rade Gluhović
8. Milan Stanišić, Božidar Elez, Nenad Bošković – Bole, Milan Govedarica- Govi
7. Miljan Radović, Miljan Pušara

Parovi 15. Kolo

10:00 Nelt – Head Shop
11:00 Peštan – MDM
12:00 Džabulani – Mig Trans Sjetlina
13:00 Mibos – Kafe Pavle
14:00 Majnex – Kumbara
14:00 Olim – Plato

Slobodna je ekipa: Kafe Bar Bari

(www. palelive. com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments