Liga rekreativaca: Majnex bacio lidera na „koljena“

0

Tokom vikenda u hramu rekreativnog malog fudbala u SC Olimp fudbaleri Lige rekreativaca odigrali su 17. kolo. Viđene su odlične utakmice, najbolje do sada. Pao je i prvoplasirani SDS kafe Bari i takmičenje u posljednjih pet kola ulazi u još veću neizvijesnost.

Strijelci su bili raspoloženi i postigli su 41 gol. Nadmetanje prolazi u fer pleju, a sudija Božo Golijanin nije se previše mješao, pokazao je samo jedan žuti karton.

Briljantnu partiju je pružio Velibor-Veka Čvoro /MDM/, odlučio je i utakmicu golom u 39 minutu i ponio epitet igrača kola.

Vrata je dobro „zakapijao“ i najbolje čuvao Miloš Malović iz Head Shopa.

Tim kola: golman Miloš Malović /Head Shop/, Velibor-Veka Čvoro /MDM/, Milan Govedarica-Govi /Velike Šume/, Miljan Radović /Majnax/, Božidar Elez-Grobar /Ćaće/ i Jakovljević Bojan /Rosoneri/.

Liga je do sada dokazala da je pun pogodak, odvija se sve po planu, a nastavak slijedi sljedeće nedjelje, 28. aprila mečevima 18. kola.

Razultati: 17. kolo

Sportske kladionica Astra – Velike Šume 5:7 / 2:1

Sportske kladionice Astre i Velike Šume otvorile su izvarednom utakmicom 17. kolo. Slavio je organizovani i kvalitetani sastav Velikih Šuma sa 7:5. Pobjednici poslije zaostatka od dva gola 1:3 u punoj su ofanzi, melju i za 10 minuta prave seriju 5:0 za preokret 6:3. Jovica Vukadin sa dva gola unosi neizvijesnost 5:6, a konačan razultat 7:5 svojim četvrtim golom postavlja raspoloženi za igru Milan Govedarica. Pobjedničkom slavlju pored četverostrukog strijelca „Govija“ pridonijeli si, Miloš Elez (2) i Rade Gluhović koji je jednu loptu smjestio u „vrata“ Srđana Avramovića. Triumfu su pridonijeli i ostali iz ekipe, golman Radoslav Marić, Mića Lazarević, Zoran Trbo i „šef parade“ kapiten Radislav Petrović-Gene. U postavi nije bilo: Rajka Cicovića i Bojana Gluhovića

„Kladioničari“ se sportski bore, dali su sve od sebe da prekinu seriju neuspjeha, a u listu strijelaca imali su upisane; Jovicu Vukadina (3), Bojana Ilića i Milana Pandurevića-Panija. Ekipu još čine; golman Srđan Avramović, Branislav Guja, Saša Cicović, Nenad Samardžić i Radovan Ždrale-Patak. U sastavu nema „prve violine“ Sretka Vuksanovića-Doktora, Đorđa Dragutinovića, Milana Ilića-Barezija, Željka Rajića i osim časnog poraza nije se više moglo izvući.

Igrač utakmice, Milan Govedarica-Govi

SDS Kafe Bari – Majnex 1:2 / 1:1

U ljutom derbiju, a u fer nadmetanju između Majnexa i SDS kafe Barija, Majnex je prekinuo seriju pobjeda „kafeđžija“ i zasluženo pobjedio sa 2:1. Lider na tabeli pao je na „koljena“ u posljednjih 10 sekundi. Kod razultata 1:1 u zadnjem napadu po desnoj strani majstorski „probija“ povratnik u ekipu Miloš Granzov oštro ubacuje pred „vrata“, a Miljan Radović prati i samo „prislanja“ loptu iza leđa u „kanapu“ Rada Čolakovića. Vremena je ostalo samo da se krene sa centra i Majnex slavi sa 2:1.

Pun doprinos u trijumfu pobjednika imaju Podgrapske „loptačke“ perjanice Nenad Šuko, Dušan Paprica, a podržani su i od Pračana, strijelca Bojana Cvjetanovića, Vladimira Removića i ostalh iz ekipe, Milošom Granzovom, kapitenom Mladenom Hršumom, Predragom Krsmanovićem, sigurnim „goldžijom“ Srđanom Grujićem i strijelcem, ubojitim Miljanom Radovićem.

Pobjednicima je nedostajao Siniša Golijanin.

Za poražene pogodak postiže Srđan Delipara-Pančo. Sastavu „kafedžija“ nedostaju, strijelac tima Milan Karna i „razgrtač“ Miljan Stjepanović-Skala, a ekipu su činili: golman Rade Čolaković, Draženko Doder, kapiten Darko Regoje-Batistuta, Goran i Srđan Radović, Dražen Furtula-Furgo, Stanislav Guja, Ognjen Madžarević i Srđan Delipara, Coach: Saša Karađžić.

Žuti karton Dušan Paprica, Majnex

Igrač utakmice Miljan Radović, Majnex

Kafe Pavle – MDM 5:6 / 2:3

Odličnu i kvalitetnu utakmicu odigrali su fudbalski majstori iz kafe Pavla i MDM. U sportskom sudaru „prsa u prsa“, ali u viteškom tonu koji prolazi bez kartona poslije mnogo uzbuđena, preokreta 2:0, 2:3, 5:4 i 5:6 slavio je teško, ali zasluženo MDM razultatom 5:6.

Kod pobjednika igru organizuju i tempo diktira, raspoloženi dvostruki strijelac, igrač kola Velibor-Veka Čvoro, podršku mu daju Predrag Teletina (3), Nemanja Galin (1) i ostali majstori iz ekipe, Branko Stevanović, Mladenko Vučičević, Nikola Brezo, Nešo Petronić i umjesto kažnjenog Miloša Pelemiša-Peka na golu je bio Nenad Janković.

Poražene „kafedžije“, ekipa koja sve osvaja, fudbalskim majstorstvom, sportskim držanjem, nastupom, imala je u svojim redovima raspoložene za igru: Veljka Aleksića (2), Vladimira Kulašinca, Miroslava Divčića i Sanjina Kneževića. U timu su još bili i fudbalsko znanje su iskazali Velibor Ognjenović, kapiten Slaviša Čvoro, Blagomir Jokišić, Slaviša Vuksanović, golman Darko Kovačević, a nedostajao je Milenko Đerić.

Igrač utakmice i ujedno kola Velibor-Veka Čvoro, MDM

Rosoneri – Ćaće 4:9

Fudbalska „momčad“ Ćaća lako je došla do nove pobjede. Diktirali su igru, kontrolisali razultat i nadigrali su Rosonere 9:4. Kod pobjednika na visini zadatka su strijelci: Božidar Elez (3), Predrag Karišik-Stameni (3), kapiten Mladen Trobok, Velemir Ivanović i Miloš Vuksanović.

Sve pohvale za ponosne Rosonere koji u meč ulaze bez bijele zastave, a sportski i hrabro se suprotstavljaju poljetnoj „mlađariji“. U listu strijelaca upisani su, Bojan Jakovljević (3) i majstor nad majstorima, Branislav Kovačević-Kova. U sastavu su još i golman Vladimir Granzov, deda Njegoš Cicović, kapiten Vitomir Jugović, Pero Slagalo i Mladen Kuburović. „Crveno crni“ bili su i oslabljeni neigranjem, Zorana Konjokrada, Miroslava Pavlovića, Dobra Zlikovca, Milana Đurića i stuba odbrane Bojana Brčkala-Brketa, pa je poraz bio neizbježan.

Igrač utakmice Božidar Elez-Grobar.

Kafe Bolero – Head Shop 0:2 / 0:0

Odlična ekipa Head Shop sa mnogo dobrih individualaca napokon je u proljećnom dijelu uspjela da ostvari i prvu pobjedu. Slomili su čvrsti i žilavi kafe Bolero, bilo je 2:0. Pobjednici dobro funkcionišu u svojim redovima. Za igru imaju raspoložene: golmana Miloša Malovića, Milana Stanišića, kapitena Slavena Vučičevića, Đorđa Eleka, Nikolu Skokića, Luku Bojanića, Velibora Čvora i Milorada Samardžiju. U listu strijelaca kao i u prošlom kolu upisao se u 27 minuti i „vratar“ pobjednika Miloš Malović, a konačan razultat 2:0 u 30. minuti postavlja lijepim golom Đorđe Elek. Ekipi je nedostajao na klupi menadžer-coach, Ognjen Erić-Era.

Kod poraženog, igrom rivalu pariraju raspoloženi kapiten Dragan Vukadin, Predrag Cicović, Goran Bajić, Marko Govedarica, Vladan Cicović, Nemanja Lopatić i Mladen Janković, ali nedostaje prisebnosti u završnici napada i poraz se nije mogao izbjeći, a uz to namjerili su se na raspoloženog rivala.

Nadmetanje prolazi bez kartona, u fer pleju i sportskoj atmosferi.

Igrač utakmice, Miloš Malović Head Shop.

Slobodna je bila ekipa Kafe Čarli


Tabela

1. SDS kafe Bari 37
2. MDM 35
3. Velike Šume 29
4. Majnex 28
5. SK Astra 27
6. Head Shop 25
7. Ćaće 19
8. Kafe Pavle 19
9. Čarli 18
10. Kafe Bolero 6
11. Rosoneri 1

Parovi: 18. kolo / nedelja 28. april

11h Kafe Čarli – Majnex
12h SK Astra – MDM
13h SDS kafe Bari – Head Shop
14h Kafe Pavle – Ćaće
14h Kafe Bolero – Rosoneri

Slobodna je ekipa Velike Šume

Strijelci

23. Miljan Radović
17. Milan Karna
16. Sanjin Knežević
14. Jovica Vukadin, Bojan Jakovljević
13. Đorđe Dragutinović, Bojan Ilić, Vladimir Kulašinac, Đorđe Elek, Nikola Brezo
12. Rajko Cicović, Miloš Elez, Predrag Teletina
11. Milomir Lopatić, Milenko Đerić, Bojan Cvjetanović
10. Milan Stanišić, Slaviša Vuksanović, Bojan Gluhović, Goran Radović, Božidar Elez, Milan Govedarica-Govi
9. Vitomir Jugović, Miljenko Stjepanović-Skala, Siniša Golijanin, Velibor-Veka Čvoro
8. Goran Bajić, Nenad Rebrenović, Darko Regoje-Batistuta
7. Sretko Vuksanović, Velemir Ivanović, Predrag Karišik-Stameni

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare