Liga rekreativaca: Kumbari bod, Sjetlina, MDM „potopio“ Bari

0

U SC „Olimp“ u organizaciji Udruženja fudbalera rekreativaca odigrani su mečevi 15. kola Lige rekreativaca.

Rosoneri – Sjetlina 2:7

Kao i dosad majstori malih fudbalskih terena priredili su lijepo sportsko popodne, a kolo igrom otvaraju Rosoneri i Sjetlina. Odigrali su meč koji oplemenjuje sport i rekreaciju. „Crveno crni“ u sastavu su sa igračem manje, ali Sjetlina iskazuje fer plej te prihvata ravnopravnost na terenu. Slavili su Sjetlani razultatom 7:2 pogodcima Vladimira Kovacevica (3), Radivoja Gluhovica (3) i Sretka Vuksanovića, a razigrani su bili i Dražan Kusmuk, Nenad Boškovic – Bole, Vladimir Čavarkapa i pouzdani golman Miloš Pelemiš – Peka. Za Rosonere pogađa Svanimir Marjanović (2), a Marko Štrbac, Predrag Čavarkapa, Borislav Nešković i „vratar“ Petar Slagalo plijene sportskim duhom i pozitivanu atmosferu unose u nadmetanje.

Igrač utakmice: Vladimir Kovačević / Sjetlina

Žuti karton: Miloš Pelemiš – Peka / Sjetlina

Džabulani – Kafe Pavle 10:4

U drugom meču Džabulani je nemilosrdan i pobjeđuje sa 10:4 Kafe Pavla, koji cijelu utakmicu igra sa igračem manje. Golove za pobjednike postižu Bojan Čvoro (5), Predrag Cicović (2), Nedeljko Šuko, Milan Govedarica i Igor Ðapić. U timu su i Miljan Pušara, Nemanja Govedarica i među stativama Milenko Ristivojević. Za „kafedžije“ pogađaju Bojan Ilić (2), Vladimir Kulašinac i Velibor Čvoro, a junački si se borili i Jovica Vukadin i Vladanko Zeković.

Igrač utakmice: Bojan Čvoro / Džabulani

Kartoni: –

Sarax – Dječaci 3:0

U sportskom nadmetanju dvije ekipe koje pretenduju za pehar fer pleja Sarax je bio ubjedljiv i nadigrao je Dječake sa 3:0

Do vodstva Lukavčani stižu u 10 minutu igre kada Goran Tomić matira odbranu rivala i pogađa za 1:0. U nastavku meča Bogdan Pandžić u 34. minuti duplira na 2:0, a sudbinu Dječaka pečeti svojim drugim golom u 37. minuti najbolji pojedinac utakmice Bogdan Pndžić za konačnih 3:0. Pun doprinos slavlju daju i Branko Popović, Srđan Mučibabić, Milan Gojković, Aleksandar Bogdanović, Radivoje Maunaga, Aleksandar Gunjak i nesavladivi „goldžija“ kola Zoran Pavlović.

Poraženi se sportski i hrabro bori, strijelci su bez municije, a poraz nisu mogli da izbjegnu ni Miloš Malović, kapiten Milan Stanišic, Luka Bojanić, Nikola Skokic, Velibor Čvoro, Ðorde Elek, Slaven Vučićević i Srđan Jokić.

Igrač utakmice: Bogdan Pandžić / Sarax
Kartoni: –

Kumbara – Plato 1:1

Uzbudljivo fudbalsko popodne u SC „Olimp“ obilježava meč izmađu Kumbare i Platoa. U sjajnoj borbi „prsa u prsa“, pokazana su i dva žuta kartona, a epilog na kraju je „egal“ 1:1. Za Kumbaru pogađa Milan Čvoro, a ostali iz sastava, Ognjen Jolović, Ðorđe Lackanović, Boris Palamar, Luka Božović, kapiten Nikola Blagojević, Bojan Cvjetanović, Siniša Golijanin, Branislav Guja, Boris Jakovljević i Marko Erić daju sve od sebe da dođu do jedanaeste pobjede u nizu, ali su se namjerili na čvrstog i spremnog rivala te će u nastavku tražiti još jednu pobjedu za šampionsko slavlje.

Za Plato „zabija“ Dalibor Božić, koji šokira lidera i kvari mu slavlje. Pored strijelca sjajno se bore i ostali lavovi, Dejan Klačar, Srdan Cicović, kapiten Predrag Karišik – Benzema, Velimir Ivanović i Zoran Sarić koji doprinose velikom bodu, a uz to sastavu nedostaju komandant odbrane Milan Tadić – Kolina, sjajni golgeter Božidar Elez, plejmejker Mladen Trobok – Troba pa bod ima i veći sjaj.

Igrač utakmice: Dalibor Božic – Žoga / Plato
Žuti kartoni: Marko Erić / Kumbara, Dalibor Božić / Plato

MDM – Bari Alpha Security 6:3

Tačku na 15. kolo junačkom igrom stavlja mašinerija iz MDM koji čita lekciju iz Bariju i trijumfuje sa 6:3. Za slavljenike „rešetaju“ Miljan Radović (3), Predrag Teletina (2) i Mladen Janković, a Igor Tošić, Nenad Janković i mozak ekipe Mladenko Vučićević bili su u dobrom izdanju i daju pon doprinos sjajnoj pobjedi protiv starog sportskog rivala.

Za poraženog pogađaju Srđan Delipara (2) i Stanislav Guja, a ni majstorstvo prekaljenih fudbalskih vukova Darka Regoje – Batistute, Draženka Dodera, Gorana Bajića i na „vratima“ Rada Čolakovića nije bilo dovoljno da se izbjegne neugodan poraz.

Igrač utakmice: Miljan Radović / MDM
Žuti karton: Stanislav Guja / Bari Alpha Security

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-4-5-2015/] width=[87] height=[87] title=[Liga rekreativaca: Kumbari bod, Sjetlina, MDM „potopio“ Bari] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Na čelu tabele nema promjena, Kumbara u posljednja tri kola u odnosu na Sjetlinu ulazi sa šest bodova prednosti i na dobrom su putu da osvoje šampionski pehar.

Liga ulazi u završnicu i na smotri malog fudbala sljedeće nedjelje 10. maja slijedi nastavak, a na rasporedu su mečevi 16. kola.

U velikom paljanskom derbiju malog fudbala, koplja ukrštaju zaljubljenici igre na petoparcu sportski rivali Sjetlina i Bariji, a lidera Kumbaru čeka mašineriju MDM.

Plato snagu odmjerava sa Dječacima, Kafe Pavle se nadmeće sa Rosonerima, a Sarax će probati da uštopa razigrani Džabulani te se očekuje uzbudljivo i neizvijesno kolo. Igra se u SC „Olimp“ u terminu od 11:00 do 16:00 sati.

Odličnom igrom kolo odilježava Dalibor Božić – Žoga / Palto, a vrata najbolje „kapija“ i čuva nesavladivi u duelu sa Dječacima, Zoran Pavlović, Sarax.

Mreža se tresla 37. puta, igralo se sportski, čvrsto, pokazana su i četiri žuta kartona, a mečeve su vodili sudijski dvojac, Božo Golijanin i Srđan Kusmuk.

Tim kola

Zoran Pavlović / Sarax
Vladimir Kovačević / Sjetlina
Bojan Čvoro / Džabulani
Bogdan Pandžić / Sarax
Balibor Božić / Plato
Miljan Radović / MDM

Tabela

1. Kumbara 36
2. Sjetlina 30
3. Džabulani 28
4. Sarax 24
5. Kafe Pavle 24
6. Bari Alpha Security 22
7. MDM 15
8. Rosoneri 15
9. Plato 14
10. Djecaci 6

Strijelci

16. Bojan Ilić, Vladimir Kovačević
13. Mladen Janković,
12. Nenad Rebrinović, Bojan Čvoro
11. Milan Pandurević, Radivoje Gluhović
10. Dušan Paprica, Milan Stanišić, Predrag Cicović
8. Branko Popović, Nikola Blagojević, Duško Šehovac
7. Branislav Guja, Darko Lučić, Siniša Vuksanović, Svanimir Marjanović, Goran Tomić

Parovi: 16. kolo / nedjelja 10. maj

11:00 MDM – Kumbara
12:00 Plato – Djecaci
13:00 Sarax – Džabulani
14:00 Kafe Pavle – Rosoneri
15:00 Sjetlina – Bari Alpha Security

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare