Liga rekreativaca: Kumbara u sjajnoj seriji, petarda Saraxa, Bari potopljen

0

U sportskoj atmosferi u režiji zaljubljenika i majstora malih fudbalskih terena u SC „Olimp“ u zdravom takmičarskom duhu proteklog vikenda je odigrano 12. kolo Lige rekreativaca koja je zauzela mjesto u sportskom životu Pala, a prepoznatljiva je i u okruženju.

Lijepo fudbalsko popodne obilježava derbi između Kafe Pavla i Bari Alpha Securiti u kome „kafedžije“ potapaju Bari i slave sa 3:0. Petardom je Sarax počastio MDM, a Kumbara demonstrira silu, potukli su do nogu Rosonere sa ubjedljivih 7:0. Sjetlina i Plato podijelili su bodove, bilo je 2:2, a Džabulani je razultatom 3:1 nadigrao Dječake.

Sljedeće nedjelje 19. aprila slijede nova uzbuđenja u sklopu 13. kola. Na programu su derbi utakmice: Džabulani – Sjetlina, Kumbara – Kafe Pavle, Bar Alpha Securiti – Sarax, a biće uzbuđenja i u mečevima MDM – Plato i Dječaci – Rosoneri.

Strijelci su bili raspoloženi, pogađaju 23. puta u metu, a mečeve sude Božo Golijanin i Srđan Kusmuk i pokazuju četiri žuta kartona.

Sjajnu partiju pruža, Vladimir Kulašinac, Kafe Pavle i igrač je kola, a „vrata“ najbolje čuva Dejan Klačar, Plato

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-12-4-2015/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Tim kola

Dejan Klačar / Plato
Predrag Cicović / Džabulani
Aleksandar Gunjak / Sarax
Đorđe Lackanović / Kumbara
Vladimir Kulašinac / Kafe Pavle

Razultati 12. kolo

Džabulani – Dječaci 3:1 / 1:1

Viteškim nadmetanjem, koje prolazi u lijepoj rekreativnoj atmosferi 12. kolo otvaraju Džabulani i Dječaci.

Na kraju se bolje snalazi „Džabulani i slavi sa 3:1, a junak pobjede je trostruku strijelac Predrag Cicović. Ostali iz ekipe: Milanko Ristivojević, Nemanja i Milan Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Nikola Drobnjak i Miljan Pušara bili su na nivou svog renomea i nagovještavaju da je kriza razultata iz prva dva proljećna kola prošlost.

Poraženi u listu strijelaca upisanog ima Dejana Sefera, a Miloš Malović, Milan Stanišić, Luka Bojanić, Nikola Skokić, Velibor Čvoro i Đorđe Elek plijene željom za nadigravanjem, ali da nešto i više učine protiv raspoloženog rivala trebalo je i malo sportske sreće.

Džabulani: Milanko Ristivojević, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Nikola Drobnjak, Miljan Pušara, Milan Govedarica

Dječac: Miloš Malović, kapiten Milan Stanišić, Luka Bojanić, Nikola Skokić, Velibor Čvoro, Đorđe Elek, Dejan Sefer

Igrač utakmice: Predrag Cicović / Džabulani
Kartoni –

Sarax – MDM 5:0 / 1:0

Na krilima raspoloženih strijelaca, Aleksandra Gunjka (3) i Bpanka Popovića (2), Sarex je „petardom“ častio MDM. Zoran Pavlović, Goran Tomić, Nenad Jovančić, Srđan Mučibabić, Radivoje Maunaga i Aleksandar Bogdanović u igri demonstriraju disciplinu, fizičku spremu i ne malo fudbalsko znanje, te upisuju i sedmu pobjedu za visoko četvrto mjesto na tabeli.

Poraženi se sportski i hrabro bori, strijelci su bez municije, a poslije minimalnog zaostatka od 0:1 na poluvremenu, promaju pred vratima iskusnog Srđana Avramovića nisu mogli da spriječe ni Nenad Rebrinović, Goran Čorluka, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Igor Tošić, Mladen Janković i majstor malih terena sa Korana Miljan Radović.

Sarax: Zoran Pavlović, Goran Tomić, Branko Popović, Nenad Jovančić, Srđan Mučibabić, Radivoje Maunaga, Aleksandar Bogdanović, Aleksandar Gunjak

MDM: Srđan Avramović, Nenad Rebrinović, Goran Čorluka, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Igor Tošić, Mladen Janković, Miljan Radović

Igrač utakmice: Alersandar Gunjak / Sarax
Žuti karton: Miljan Radović / MDM

Rosoneri – Kumbara 0:7 / 0:3

Kumbara je u sjajnoj formi i dalje demonstrira slilu, teroriše, a u 12. kolu potukli su do nogu Rasonere i ubjedljivo slave sa 7:0.

Izabranici igrača i menadžera Brana Guje djelovali su kao dobro podmazana mašinerija, a u igri prednjače glavne golgeterske poluge: Đorđe Lackanović 2), Boris Jakovljević (2, Nikola Blagojević, Bojan Cvjetanović i Milan Čvoro, ostali iz ekipe, Ognjen Jolović, Luka Božović, Marko Erić, i Siniša Golijanin kao uvijek bili su nadahnuti i raspoloženi za igru.

Prva violina „liderskog“ orkestra, Nikola Blagojević, poslije utakmice nije krio zadovoljstvo u dosadašnjem toku takmičenja, prikazanom igrom i postignutim razultatima svoje ekipe.

Blagojević smatra da je liga sjajan projekat, ekipe su izjednačene, spremne, ali vjeruje u svoj sastav da će dati maksimum i u posljednjh šest kola uspjeti sačuvati pet bodova prednosti nad Sjetlanima. Nikolu posebno raduje što nadmetanje prolazi u sportskom duhu, viteškoj borbi uz dobru rekreaciju, druženje što je i ciljh Udruženja fudbalera rekreativaca iz Pala i vjeruje da će takmičenje i u nastavku proći u najboljem redu.

„Crveno crni“ su bili oslabljeni, nedostaju, pokretačka snaga ekipe Miroslav Mićo Lazarević, komadant odbrane Bojan Brčkalo – Brke, Bojan Sekulović i ubojiti centarfor Branislav Kovačević – Kova, a ostali Rosoneri na terenu nisu imali snaga da izbjegnu nezgodan poraz.

Rosoneri: Đorđe Gazivoda, kapiten Marko Štrbac Predrag Čavarkapa, Stevan Kovač, Siniša Vuksanović, Svanimir Marjanović, Nebojša Štrbac, Petar Slagalo

Kumbara: Ognjen Jolović, Brane Guja, Luka Božović, kapiten, Nikola Blagojević, Marko Erić, Bojan Cvjetanović, Milan Čvoro, Siniša Golijanin, Boriša Jakovljević, Đorđe Lackanović

Igrač utakmice: Đorđe Lackanović / Kumbara
Žuti karton: Luka Božović / Kumbara

Sjetlina – Plato 2:2 / 1:1

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u derbi meču između Sjetline i Platoa. Igralo se jako, čvrsto, a poslije velike i rovovske borbe prsa u prsa bodovi su na kraju podijeljeni, bilo je 2:2.

Dušan Paprica je dva puta izigrao odbranu Platoa, a Miloša Pelemiša Peku su matirali Srđan Cicović i u posljednjoj minuti bod čupa Miloš Viksanović.

U sastavu Platoa konce u igri vuče vezni Milan Tadić – Kolina. Zapaženu rolu u velikom osvojenom bodu imaju i stameni „sidraš“ kapiten Predrag Karišik – Benzema, Velimir Ivanović, Božidar Elez, borbeni Dalibor Božić, Filip Škipina, a sigurnost u igri daje sjajnim odbranama i Dejan Klačar – Klačo.

Sjetlina: Miloš Pelemiš, kapiten Saša Cicović, Dražan Kusmuk, Radivoje Gluhović, Nenad Bošković, Vladimir Kovačević, Sretko Vuksanović, Dušan Paprica, Vladimir Čavarkapa

Plato: Dejan Klačar, kapiten Predrag Karišik, Srđan Cicović, Velimir Ivanović, Elez Božidar, Dalibor Božić, Miloš Vuksanović, Milan Tadić, Filip Škipina

Igrač utakmice: Milan Tadić / Plato
Žuti karton: Saša Cicović / Sjetlina

Kafe Pavle – Bari Alpha Security 3:0 / 1:0

U sjajnoj fudbalskoj predstavi, punoj ritma i tempa ekipa u „crno žutoj“ opremi u derbiju, potopila je „Barane“. Do vodstva „kafedžije“ iz Pavle stigle su već nakon 9. minuta igre, kada Vladimir Kulašinac matira odbranu rivala i pogađa za 1:0, što je bio i razultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Darko Lućič u 33. minuti duplira na 2:0, a sudbinu „zaštitara“ pečeti svojim drugim golom u 38. minuti Vladimir Kulašiinac za konačnih 3:0.

Centralna figura meča je bez dvojbe, dvostruki strijelac pobjedničkog sastava Vladimir Kulašinac, a dobro ga prete i slavlju pridonose i Darko Lučić, Jovica Vukadin, sokalački majstori fudbalske igre Aleksandar Skoko i Rajko Koprivica, a zapažen je bio i nesavladivi među stativama „univerzalac“ Vladanko Zeković.

Barani se hrabro i sportski bore, nisu imali svoj dan, bili su oslabljeni neigranjem pokretačke snage ekipe Srđana Delipare, Gorana Radovića, Milana Karne i Milana Ilića – Barezija.

Kafe Pavle: Vladanko Zeković, kapiten Vladimir Kulašinac, Bojan Ilić, Rajko Koprivica, Aleksandar Skoko, Darko Lučić, Jovica Vukadin

Bar Alpha Securitii: Rade Čolaković, kapiten Darko Regoja, Draženko Doder, Stanislav Guja, Goran Bajić, Nebojša Savić, Milan Pandurević

Igrač utakmice: Vladimir Kulašinac / Kafe Pavle

Tabela

1. Kumbara 29
2. Sjetlina 24
3. Kafe Pavle 23
4. Sarax 21
5. Džabulani 19
6. Bari Alpha Securiti 16
8. Rosoneri 15
8. MDM 12
9. Plato 10
10. Dječaci 2

Strijelci

13 – Bojan Ilić
11 – Nenad Rebrinović, Vladimir Kovačević
10 – Dušan Paprica
8 – Milan Pandurević, Branko Popović, Mladen Janković
7 – Branislav Guja, Bojan Čvoro, Milan Stanišić, Duško Šehovac, Blagojević Nikola
6 – Radivoje Maunaga,, Radivoje Gluhović, Predrag Cicović, Bojan Cvjetanović, Darko Lučić

Parovi: 13. kolo / nedjelja 19. april

11:00 MDM – Plato
12:00 Bari Alpha Securiti – Sarax
13:00 Džabulani – Sjetlina
14:00 Dječaci – Rosoneri
15:00 Kumbara – Kafe Pavle

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare