Liga rekreativaca: Kumbara, Sjetlina i Kafe Pavle sigurni, Džabulani se okliznuo

0

U lijepoj i pozitivnoj atmosferi tokom vikenda, a u režiji Udruženja fudbalera rekreativaca Pale i zaljublenika malih fudbalskih terena počela je u SC „Olimp“ da se kotrlja „bubamara“ u proljećnom dijelu sezone u Ligi rekreativaca.

Kao i uvijek kada su u pitanju paljanski fudbalski rekreativci i nadmetanje u 10. kolu prolazi u pozitivnoj i sportskoj atmosferi uz dobru rekreaciju i druženje što je i cilj projekta ljubitelja malog fudbala.

U Palama se uvijek na petoparcu igralo kvalitetano pa su majstori malih terena dali sve od sebe i priredili lijepo i uzbudljivo fudbalsko popodne te i u narednim kolima očekuju nova uzbuđenja.

Sjajnom igrom kolo obilježava Nenad Rebrinović MDM. Četiri puta je bušio mrežu Rosonera, a Rade Čolaković – Čola na vratima u derbiju sa Džabulanijem bio je najbolji „goldžija“ kola.

„Kanapa“ se „tresla“ 26 puta, igralo se jako, čvrsto u duhu fer pleja te „suci“ Božo Golijanin – Fonso i Srđan Kusmuk – Kusma pokazuju na pet mečeva četiri žuta kartona.

Sljedeće nedjelje 5. aprila očekuju se nova uzbuđenja, a u derbiju 11. kola sastaju se: Džabulani – Kumbara, biće zanimljivi i susreti MDM – Kafe Pavle, Dječaci – Sjetlina, Bari Alpha Security – Rosoneri i Plato – Sarax.

Tim kola

Rade Čolaković / Bari Alpha Security
Srđan Delipara / Bari Alpha Security
Nikola Blagojević / Kumbara
Nenad Rebrinović / MDM
Vladimir Kovačević / Sjetlina
Bojan Ilić / Kafe Pavle

Razultati 10. kolo

Džabulani – Bari Alpha Security 1:2 / 1:0

Zaljubljenici u mali fudbal i provjereni „hakleri“ prošlosezonski šampioni Džabulani i Bari Alpha Security poslasticom su otvorili proljećni dio sezone i 10. kolo. Odigrali su sjajan derbi meč koji oplemanjuje sport i rekeaciju. U viteškom sudaru spremnih i kvalitetnih ekipa, sportskih prijatelja u prazniku za dušu bodovi su razultatom 2:1 pripali „zaštitarima“. Za „Barane“ pogađaju: Goran Bajić, a u zadnjim sekundama presuđuje i pobjedu čupa Milan Pandurević – Pani i uzima „skalp“ kvalitetnom, borbenom i uigranom sportskom rivalu.

Zapaženu rolu u slavljeničkom sastavu imaju i Srđan Delipara, kapiten Darko Regoje – Batistuta, Stanislav Guja i na golu sjajnim odbranama i čuvanjem vrata raspoloženi Rade Čolaković.

Za „Džabulani“ trese hitronogi Bojan Čvoro, a pozitivan tok meču daju i Milanko Ristivojević, Nemanja Govedarica, Miljan Pušara, kapiten Nedeljko Šuko, Predrag Cicović, Ognjen Mađarević, Milan Govedarica, Miljan Kusmuk, Igor Đapić, golman Njegoš Petrivić. Da se nešto i više učini osim časnog poraza ni sa klupe ne pomažu savjeti igrača i trenera Milana Đapića.

Žuti kartoni: Milan Pandurević / Bari Alpha Security, Nedeljko Šuko / Džabulani
Igrač utakmice: Srđan Delipara / Bari Alpha Security


Dječaci – Kumbara 2:4 / 0:2

Lider prvenstva i jesenji šampion Kumbara nakon sigurne igre nastavlja pobjednosni niz, nadigrala je Dječake sa 4:2. Trijumf su „pogurali“ Nikola Blagojević (2), Bojan Cvjetanović i Boris Palamar, a doprinos pobjedi daju i ostali iz sastava, kapiten Duško Šehovac, Luka Božović, Marko Erić, Brane Guja, radilica ekipe Siniša Golijanin i na golu sigurni Milan Vuković.

Za poraženog „zavaljuju“ Milan Stanišić i Dejan Sefer, a ostali Dječaci, Luka Bojanić, Srđan Jokić, Nikola Skokić, sidraš Đorđe Elek i među stativama popularni Miloš Malević – „Mala“ u dobrom su „loptačkom“ izdanju. Plijenili su sportskim duhom, željom za nadigravanjem, ali nisu protiv lidera imali snage da nešto više učine, osim hrabre i otvorene igre.

Žuti kartoni: –
Igrač utakmice: Nikola Blagojević / Kumbara

Rosoneri – MDM 2:8 / 0:4

Raspijevana fudbalska mašinerija MDM, pokazala je zube, protutnjala je Balon salom i povjedila razultatom 8:2 Rosonere, a junaci pobjede su: MDM mašina za golove, četvorostruki strijelac Nenad Rebrinović (4), Goran Ćorluka, Mladen Jankovići, a jednom „buši“ i kapiten Igor Tošić – Delija. Raspoloženi za igru kao i uvijek bili su u pokretačka snaga MDM Mladenko Vučičević, Nemanja Galin i univerzalac, igrač golman Srđan Avramović.

Crveno crni u listu strijelaca upisane imaju dvostrukog strijelca Marka Šrtbca, fudbalsko majstorstvo ostalih iz sastava: Nebojiše Štrpca, Stevana Kovača, Predraga Čavarkape, Bojana Brčkala i Slaviše Ikoniće nije pomogla da se izbjegne previsoki poraz.

Žuti kartoni: –
Igrač Utakmice: Nenad Rebrenović / MDM

Sjetlina – Sarax 3:0 / 0:0

Izabranici stratega Saše Karadžića opravdali su ulogu favorita i poslije rutinske igre u finišu meča nadigrali su razultatom 3:0 Sarex. Poraženom presuđuju, Vladimir Kovačević, Radivoje Gluhović i igrač sa desetkom na leđima Dejan Kovinjalo – Mrkela. Ostali iz ekipe kapiten Saša Cicović, Dušan Paprica, Dražen Kusmuk, Vladimir Čavarkapa i iskusni golman Miloš Pelemiš – Peka bili su rastrčani i daju pun doprinos novom slavlju.

Predstavnici „loptanja“ iz Lukavice koje krese fer plej, čvrstina u igri, želja za nadigravanjem i ne malo fudbalsko znanje padaju u finišu meča. Hrabro su se „gosti“ borili protiv kvalitetnog, spremnog i uigranog rivala, ali strijelci nemaju municije, uz to namjerili su se i na prepreku zvanu“vratar“ „Peka“ i poraz je uslijedio, a igrom su prednjačili: Bogdan Pandžić, Srđan Mučibabić, Branko Popović, Željko Špirić, Igor Šumar, Gpran Tomić i Zoran Pavlović.

Žuti kartoni: –
Igrač utakmice: Vladimir Kovačević / Sjetlina

Kafe Pavle – Plato 3:1 / 1:0

Uzbuđena i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u utakmici između Kafe Pavla i Platoa. U viteškom nadmetanju koje prolazi u duhu fer pleja bolje se snalaze „kafedžije“i slave sa 3:1. Pobjednike do šeste prvenstvene pobjede predvode: Velibor Čvoro, Vladimir Kulašinac i pojačanje u novoj sezoni, jedan od fudbalske familije Zeković, Vladanko, a i ostali iz ekipe: povratnik u sastav oporavljeni Jovica Vukadin, Darko Lučić, Bojan Ilić i pouzdani „goldžija“ Slađan Grujić – bili su u dobrom ritmu i lome čvrstog rivala.

Čast poraženog spasava iskusni Rajko Cicović, a u ekipi su još bili i kapiten Predrag Karišik – Benzema, borbeni Božić Dalibor, Miloš Vuksanović, Zoran Sarić, Velemir Ivanović, Božidar Elez, Škipina Filip i među vratnicama Dejan Klačar koji daju svoj doprinos u lijepom rekreativnom sportskom događaju.

Žuti kartoni: Dalibor Božić / Plato, Vladanko Zeković / Kafe Pavle
Igrač utakmice : Bojan Ilić / Kafe Pavle

Tabela

1. Kumbara 23
2. Sjetlina 20
3. Kafe Pavle 20
4. Džabulani 16
5. Bari Alpha Security 16
6. Sarax 15
7. Rosoneri 12
8. Plato 9
9. MDM 9
10. Dječaci 2

Strijelci

12. Bojan Ilić
11. Nenad Rebrinović
9. Vladimir Kovačević
8. Milan Pandurević
7. Dušan Paprica, Branislav Guja, Bojan Čvoro, Milan Stanišić
6. Duško Šehovac, Radivoje Maunaga, Branko Popović, Mladen Janković

Parovi: 11. kolo / nedjelja 05. april

11:00 Dječaci – Sjetlina
12:00 Bari Alpha Security – Rosoneri
13:00 MDM – Kafe Pavle
14:00 Džabulani – Kumbara
15:00 Plato – Sarax

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare