Liga rekreativaca: Kumbara šampion

0

Liga rekreativaca u malom fudbalu ušla je u finiš takmičenja. Tokom vikenda u Palama u SC „Olimp“ u režiji zaljubljenika malih fudbalskih terena u najljepšem sportskom duhu odigrano je 16. kolo. Dileme više nema, šampionski pehar namjenjen pobjednku dva kola prije kraja zasluženo pripada sastavu „Kumbare“.

Majstori igre na petopercu priredili su sjajno sportsko popodne i u prazniku za dušu prikazali su uzbudljive i neizvijesne utakmice. Lider na tabeli ovjerio je šampionski tron protiv „MDM“ slaveći sa 2:0. „Djačaci“ su nadigrali Plato sa 3:1, Džabulani je pobijedio „Sarax“ 4:1, „Kafe Pavle Rosonere“ sa 4:3, a u paljanskom derbiju malog fudbala „Bari Alpha Security“ bio je bolji od Sjetline i triumfuje sa 6:5.

Odličnom igrom kolo odilježava košarkaš Milan Stanišić, „Dječaci“ a prostor između stativa najbolje brani i čuva Miloš Malović – Mala, „Dječaci“.

Mreža se „tresla“ 27. puta, igralo se sportski i na pet mečeva pokazana su samo dva žuta kartona, a sudili su Božo Golijanin i Srđan Kusmuk.

Tim kola

Miloš Malović / Dječaci
Milan Čvoro / Džabulani
Milan Stanišić / Dječaci
Nedeljko Šuko / Džabulani
Bojan Ilić / Kafe Pavle
Darko Regoje / Bari Alpha Security

Sljedeće nedjelje 17. maja na saboru paljanskog malog fudbala slijede nova uzbuđenja. U sklopu 17. kola u terminima od 11:00 do 16:00 časova u SC „Olimp“ na programu su derbi utakmice: „Kumbara“ – „Bari Alpha Security“, „Sjetlina“ – „Kafe Pavle“ i „Džabulani“ – Plato, a biće uzbuđena i u mečevima „Dječaci“ – „DMD“ i „Rosoneri“ – „Sarax“.

Razultati: 16. kolo

MDM – Kumbara 0:2 / 0:1

„Kumbara“ je stigla do velike pobjede savladalvši sa 2:0 „MDM“ i dva kola prije kraja osvaja šampionski pehar. Pobjednik je u pravo vrijeme došao u vodstvo prelijepim golom Milana Čvora u 17. minuti, a u finišu utakmice tačku na „i“ za konačnih 2:0 u 39. minuti stavlja kapiten Duško Šehovac. Šampionsko slavlje „pogurali“ su i ostali iz sastava: Boris Palamar – Lepi, Luka Božović, Marko Erić, Nikola Blagojević, Đorđe Lackanović, , Bojan Cvjetanović, Siniša Golijanin, Brane Guja i na golu nesavladivi Ognjen Jolović.

Igrač utakmice: Milan Čvoro / „Kumbara“

Kartoni:

„Kumbara“: Ognjen Jolović, Boris Palamar, Luka Božović, Marko Erić, kapiten Duško Šehovac, Nikola Blagojević, Đorđe Lackanović, , Bojan Cvjetanović, Milan Čvoro, Siniša Golijanin, Brane Guja

„MDM“: Nenad Janković, Nenad Rebrinović, Miljan Radović, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Nemanja Galin


Plato – Dječaci 1:3 / 0:0

Lijepu i uzbudljivu utakmicu odigrali su „Plato“ i „Dječaci“. Obje ekipe napadački ulaze u meč. Stvarale su prilike pred golom protivnika, ali svoj dan imaju na jednoj strani golman „domaćina“ Srđan Cicović, a posebno golman „gostiju“ Miloš Malović Mala.

Posao su „Dječaci“ završili u finišu meča kada padaju golovi, a poveli su 1:0 u 37. minuti pogotkom Slavena Vučičevića. Samo minut kasnije Milan Stanišić majstorski duplira za 2:0, a sve dileme oko pobjednika riješene su u 39. minuti. Stanišić je ponovo zalomio odbranu „Platoa“ i pogađa za sigurnih 3:0, dok je u zadnjim sekundama utakmice Božidar Elez uspio da smanji za konačnih 3:1.

„Plato“: Srđan Cicovoć, kapiten Predrag Karišik, Velemir Ivanović, Milan Tadić, Miloš Vuksanović, Dalibor Božić Božidar Elez, Rajko Cicović

„Dječac“: Miloš Malović, kapiten Milan Stanišić, Slaven Vučičević, Luka Bojanić, Nikola Skokić, Velibor Čvoro, Đorđe Elek

Igrač utakmice: Milan Stanišić / „Dječaci“
Žuti karton: Milan Tadić

Sarax – Džabulani 1:4 / 0:0

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u utakmici između „Džabulanija“ i „Sarexa“. U viteškom nadmetanju u drugom poluvremenu „Džabulani“ lomi otpor čvrstih Lukavičana i slave sa 4:1, a junaci pobjede su: kapiten Nedeljko Šuko (2), Predrag Cicović i Igor Đapić. Čast poraženog spasava Bogdan Pandžić.

„Sarax“: Zoran Pavlović, kapiten Bogdan Pandžić, Branko Popović, Srđan Mučibabić, kapiten Goran Tomić, Aleksandar Bogdanović, Jovan Kovačević

„Džabulani“: Miljan Kusmu, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Igor Đapić, Predrag Cicović, Milan Govedarica, Igor Đapić

Igrač utakmice: Nedeljko Šuko / „Džabulani“
Kartoni: –

Kafe Pavle – Rosoneri 4:3 / 1:2

Odlično fudbalsko popodne u SC „Olimp“ obilježava i duel između Brketovih „Rosonera“ i „Kafe Pavla“. U tvrdoj i otvorenoj utakmici u igri gol za gol (0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3 i 4:3) bolje se snalaze „Kafedžije“ i slave sa 4:3.

Pobjednike do slavlja predvode, Bojan Ilić (2), Vladanko Zeković i Velibor Čvoro, a pun doprinos trijumfu daju i stameni Jovica Vukadin, kapiten Vladimir Kulašinac i među stativama pouzdani Slađan Grujić. Nedostaje šef parade Slaviša Čvoro, Nenad Samardžić i sokolačka veza Aleksandar Skoko, Rajko Koprivica i Darko Lučić da pobijeda ima i veći sjaj.

Za crveno-crne „tresu“ Predrag čavarkapa (2) i Svanimir Marjanović.

„Kafe Pavle“: Slađan Grujić, Bojan Ilić, Jovica Vukadin, kapiten Vladimir Kulašinac, Velibor Čvoro, Vladanko Zeković

„Rosoneri“: Petar Slagalo, kapiten Nebojša Štrbac Svanimir Marjanović, Predrag Čavarkapa, Stevan Kovač, Siniša Vuksanović, Bojan Brčkalo, Marko Štrbac, Marko Ždrale,

Igrač utakmice: Bojan Ilić / „Kafe Pavle“
Žuti karton: Bojan Brčkalo / „Rosoneri“

Sjetlina – Bari Alpha Security 5:6 / 0:3

Paljanski derbi malog fudbalai između „Bari Alpha Security“ i „Sjetline“ opravdao je epitet derbija u svim segmentima igre na petoparcu. Lijepih poteza, golova, sjajnih udaraca i odbrana nije manjkalo tokom svih 40 minuta, a na kraju bili su bolji „Barani“ i zasluženo slave sa 6:5.

Zaljubljenici, sporta, rekreacije i malog fudbala odigrali su odličan meč. Pogađaju Regoje – Batistuta dva puta, „inspektor“ Duško Jovanović, Srđan Delipara i Milan Pandurević.

Tada „Sjetlina“ nalazi „kanapu“, vežu redove, dodaju gas i u narednih osam minuta golovima Vladimira Kovačevića (2), Radivoja Gluhovića i „doktora“ Vuksanovića vraćaju se u meč i smanjuju na 4:5. „Zaštitari“ su ostavili i nešto za kraj kad u posljednjoj minuti razigrani „hakler“ Milan Pandurević, svojim drugim golom „trese“ za 6:4 i pečeti sudbinu sportskog rivala, a u sudijskoj nadoknadi Vladimir Kovačević kompletira svoj het-trik i stavlja tačku na fudbalsku sinfoniju.

Sjetlina: kapiten Miloš Pelemiš, Vladimir Kovačević, Nenad Bošković, Radivoje Gluhović, , Sretko Vuksanović, Nenad Bošković, kapiten Saša Cicović, Vladimir Čavarkapa; Coach Aleksandar Karadžić

Bari Alpha Security: Dražen Furtula, kapiten Darko Regoje, Srđan Delipara, Milan Pandurević, Goran Bajić, Draženko Doder, Duško Jovanović

Igrač utakmice: Darko Regoje – Batistuta
Žuti kartoni: –

Tabela

1. Kumbara 39
2. Džabulani 31
3. Sjetlina 30
4. Kafe Pavle 27
5. Bari- Alpha Security 25
6. Sarax 24
7. MDM 15
8. Rosoneri 15
9. Plato 14
10. Dječaci 9

Strijelci

19. Vladimir Kovačević
18. Bojan Ilić
13. Mladen Janković, Milan Pandurević
12. Nenad Rebrinović, Bojan Čvoro, Milan Stanišić, Predrag Cicović, Radivoje Gluhović
10. Dušan Paprica
9. Duško Šehovac
8. Branko Popović, Nikola Blagojević, Svanimir Marjanović
7. Branislav Guja, Darko Lučić, Siniša Vuksanović, Svanimir Marjanović, Goran Tomić, Milan Čvoro, Srđan Delipara

Parovi: 17. kolo / nedjelja 17. maj

11:00 Džabulani – Plato
12:00 Dječaci – MDM
13:00 Kumbara – Bari Alpha Security
14:00 Sjetlina – Kafe Pavle
15:00 Rosoneri – Sarax

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare