Liga rekreativaca: Džabulani gazi redom, „Šticari“ provozali Kumbaru

0

Zaljubljenici malih fudbalskih terena iz Pala u SC „Olimp“ odigrali su meceve 24. kola Lige rekreativaca.

Na čelu kolone je Džabulani i u posljedna dva kola pada odluka o pobjednicima. „Lider“ ima jetiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Mig Trans Sjetlinu i na korak je do šampionskog pehara.

Kao i uvijek kada su u pitanju paljanski fudbalski rekreativci nadmetanje prolazi u pozitivnoj i sportskoj atmosferi, a fudbalsko popodne za dušu obilježavaju i derbi mečevi: Mig Trans Sjetlina – Kumbara 4:3, Džabulani – Mibos 3:1, MDM – Kafe Pavle 6:8, Plato – Head Shop 4:1. Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u derbiju začelja između Nelta i Peštana 2:1 kao i u nadmetanju Olimpa i Kafe Bar Barija 2:8.

Slobodna je bila ekipa Majnexa.

Strijelci su bili raspoloženi i pogodili su 43 puta u okvir gola. Igralo se viteški u duhu fer pleja i na šest utakmica pokazana su tri žuta kartona.
Mečeve je vodio Božo Golijanin.

Kolo je igrom obilježio Srđan Delipara – Pančo, koji podsjeća na najbolje dane iz svoje bogate profesionalne karijere, a „vrata“ najbolje čuva Njegoš Pertović, Džabulani.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-18-05-2014/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca: Džabulani gazi redom, „Šticari“ provozali Kumbaru] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Tim kola

Njegoš Petrović / Džabulani
Bojan Ilić / Kafe Pavle
Srđan Delipara / Kafe Bar Bari
Bojan Čvoro / Džabulani
Srđan Mučibabić / Peštan
Radivoje Gluhović / Mig Trans Sjetlina

Plato – Head Shop 4:1 / 1:0

Dinamičnu i živu utakmici punu ritma i tempa odigrali su Plato i Head Shop. Nakon sigurne igre Plato je bio u dobrom ritmu, kolektivnom duhu i slavi sasvim zasluženo sa 4:1. Pobjedu su „pogurali“ strijelci: Dragan Gutalj (2), kapiten Predrag Karišik – Benzema i Milan Tadic – Kolina. Dobrom igrom slavlju pridonosi Zoran Sarić i na golu sigurni Dejan Klačar – Klačo.

Čast poraženog spasava Milan Stanišic.

Igrač utakmice; Milan Tadić – Kolina / Plato

Plato: Dejan Klačar, kapiten Predrag Karišik – Benzema, Dragan Gutalj, Zoran Sarić, Milan Tadić – Kolina

Head Shop: Miloš Malović, Velibor Čvoro, Milorad Samardžija, Nikola Skokić, Luka Bojanić, kapiten Milan Stanišić, Slaven Vučičević, Bojan Tadić

Olimp – Kefe Bar Bari 2:8 / 1:3

U nadmetanju između Olimpa i Kafe Bar Barija, pozicija na tabeli bila je na strani „kafedžija“ koji dolaze do očekivanog trijumfa. Za pobjednike mrežu „buše“: Srđan Delipara (3), Stanislav Guja (3) i Srđan Radović (2). Ostali iz sastava: Dražan Furtula, Draženko Doder, Aleksandar – Saša Karadžic i među stativama Mladen – Madi Koprivica bili su raspoloženi za igru i pun doprinos daju novom trijumfu prošlogodišnjim šampionima.

Vitomir Jugović iz „crveno crnog“ sastava dva puta je „matirao“ Mladena Koprivicu, a komadant odbrane Bojan Brčkalo – Brke, Predrag Čavarkapa, sidraš Branislav Kovačević – Kova, vihorni Petar Slagalo, Predrag Čavarkapa, kapiten Milan Ðuric, Dobro Zlikovac i na golu Mladen Brezo daju pozitivnu atmosferu nadmetanju, fer plejom i fudbalskim majstorstvom.

Igrač utakmice: Srđan Delipara – Pančo / Kafe Bar Bari

Olimp: Mladen Brezo, Bojan Brčkalo, Vitomir Jugović, Branislav Kovačević – Kova, Predrag Čavarkapa, Petar Slagalo, kapiten Milan Ðurić, Dobro Zlikovac

Kafe Bar Bari: Mladen Koprivica – Madi, Draženko Doder, Srđan Radović, Stanislav Guja, Dražan Furtula, kapiten Srđan Delipara, Aleksandar – Saša Karadžić

MDM – Kafe Pavle 6:8 / 4:3

U sjajnoj fudbalskoj goleadi, punoj ritma i tempa, Kafe Pavle bio je bolji i razultatom 8:6 nadigrao je čvrsti MDM.

Bojan Ilić (3), Veljko Aleksić (2), Aleksandar Skoko, kapiten Vladimir Kulašinac i Rajko Koprivica golovima vodili su „kafedžije“ do vrijedne i zaslužene pobjede, a na golu su imali Darka Kovačevića. Sastavu nedostaju Miroslav Divčić, Nenad Samardžic – Kin i povrijeđeni Jovica Vukadin.

Za poražene „zabijaju“ Mladenko Vučičević (2), Nikola Brezo (2), Goran Ćorluka i Velibor – Veka Čvoro. U sportskom prazniku za dušu i za pravu rekreaciju svoj prilog igrom daje i kapiten Nemanja Galin i na golu Kosta Kneževic.

Igrač utakmice: Bojan Ilić / Kafe Pavle

MDM: Kosta Kneževic, Velibor Čvoro, Mladenko Vučičević, kapiten Nemanja Galin, Nikola Brezo, Goran Ćorluka

Kafe Pavle: Darko Kovačević, Bojan Ilić, kapiten Vladimir Kulašinac, Aleksandar Skoko, Rajko Koprivica, Veljko Aleksić, Predstavnik ekipe Slaviša Čvoro

Nelt – Peštan 1:2 / 0:2

U fer i sportskom nadmetanju Lukavčana u derbiju „začelja“ Peštan je nadigrao Nelt, razultatom 2:1.

Za pobjednike pogađaju: Dejan Šehovac i Goran Lemaz. Ostali iz ekipe izvanrednom borbom pridonose prvom slavlju: Srđan Mučibabić, Bogdan Pandžić, Branko Milošević, Maksim – Makso Kovač, Radivoje Maunaga i sigurni „vratar“ Zoran Pavlović.

U listu strijelaca poraženi ima upisanog Asmira Opardiju, a boje ekipe časno brane: kapiten Srđan Cicović, Faris – Fare Gradščević, Nebojša Tošovic, Milomir Kovačević i među stativama Mladen Samardžija.

Igrač utakmice, Srđan Mučibabić / Peštan

Nelt: Mladen Samardžija, kapiten Srđan Cicović, Faris Gradaščević, Nebojša Tošović, Milomir Kovačević, Esmir Opardija

Peštan: Zoran Pavlović, Dejan Šehovac, Bogdan Pandžic, Goran Lemez, kapiten Branko Milošević, Srđan Mučibabić, Maksim Kovač, Radivoje Maunaga

Džabulani – Mibos 3:1 / 1:0

Uzbuđena i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u derbi meču između Džabulanija i Mibosa.

Poslije puno trke, borbenosti Džabulani je uspio furioznim finišom da u posljednjoj minuti slomi otpor čvrstog Mibosa.

Pobjednici su krenuli agresivno i natjrali su odbranu Mibosa da pogriješi u 19. miniti kada je Nemanja Govedarica u maniru iskusnog profesionalca pogađa za vodstvo od 1:0.

„Mibosovci“ se ne predaju, igraju orvoreno i u nastavku „ravnaju“ na 1:1 golom Miroslava Lazarevića koji majstorski u 29. minuti matira nemoćnog Njegoša Petrovića koji nije ni trepnuo. Ssamo mu je preostalo da loptu izvadi iz „kanape“.

Odluka o pobjedniku pada u finišu meča. Predrag Cicović odlicčno je ispratio bilijarsku akciju u 40. miniti i pogađa sjajno za 2:1. Posljednje sekunde meča Mibos igra sa golmanom u polju što razigrani i „hitronogii“ Bojan Čvoro kažnjava i majstorski sa svoje polovine „zabija“ za konačnih i zasluženih 3:1.

Kod slavljenika dobro funkcioniše kao i uvijek, podgrapska veza, kapiten Nedeljko Šuko i Miljan Pušara, a podršku daju i Ognjen Mađarević, Miljan Kusmuk, Radoje Antonić i „goldžije“ Njegoš Petrović pa su upisali novu pobjedu i na korak su od šapmionskog pehara.

Poraženi se izvanredno i junački bori sa „vukovima“ iz Džabulanija. Imali su lijepu priliku da iznenade kvalitetnog rivala. Radost je izmakla u posljednjim sekundama meča uz to u postavi nedostaje „šef parade“ iskusni Radislav Petrović – Gene i uslijedio je poraz.

Mibos je odigrao „čvrsto“. Igrom diriguje i tempo diktira neumorni i spremni Miroslav Lazarević, a pozitivan ton meču daju: kapiten Miloš Elez, Milan – Govi Govedarica, stameni Igor Tošic, čvrsti Mladen Janković, Bojan Gluhović, Boris Minić i na „vratima“ Nebojša Divčić.

Igrač utakmice, Bojan Čvoro / Džabulani

Žuti kartoni: Milan Govedarica / Mibos, Miloš Elez / Mibos, Bojan Čvoro / Džabulani

Džabulani: Njegoš Petrović, Bojan Čvoro, Miljan Pušara, kapiten Nedeljko Šuko, Predrag Cicović, Miljan Kusmuk, Ognjen Mađarević, Nemanja Govedarica, Radoje Antonić, Coach Milan Ðapić

Mibos: Nebojša Divcic, Igor Tošic, kapiten Miloš Elez, Miroslav Lazarevic, Bojan Gluhovic, Milan Govedarica, Boris Minic, Mladen Janković.

Mig Trans Sjetlina – Kumbara 4:3 / 1:0

U derbiju Mig Trans Sjetlina rutinski je „provozala“ Kumbaru i slavi sa 4:3. Uigrana i „rastrčana“ ekipa „Šticara“ dobro otvora susret. Radivoje Gluhović sjajno je zabio u 19. minuti za 1:0. Do drugog gola „Sjetlani“ stižu u 26. minuti kad odlični Vladimir Kovačević – Pokemon pogađa i duplira za 2:0. U nastavku golovima Slaviše Arbinje (30. min) i kapitena Saše Cicovića (36. min) pobjednici dolaze do 4:0.

U posljednje dvije minute Kumbara je „očepila“ i golovima Duška Šehovca (38), Nikole Blagojevića (40) i Ðorđa Lackanovića (40) smanjuje za konačnih 4:3.

Kod slavljenika u dobrom izdanju bili su i ostali iz sastava: Dražan i Srđan Kusmuk, Dejan Kovinjalo – Mrkela, „internacionalac“ iz Beograda Velibor Perović – Bord i među stativama pouzdani Miloš Pelemiš – Peka. Sastavu nedostaje „plejmejker“ Sretko Vuksanović – Doktor i ubojiti napadač Nenad Bošković – Bole pa pobjeda ima i veći sjaj jer je ostvarena protiv kvalitetne i uigrane Kumbare.

Igrač utakmice, Radivoje Gluhović / Mig Trans Sjetlina

Mig Trans Sjetlina: Miloš Pelemiš – Peka, Radivoje Gluhović, Dražan Kusmuk, Srđan Kusmuk, Dejan Kovinjalo – Mrkela, Vladimir Kovačević , Saša Cicović, Slaviša Arbinja, Velibor Perović

Kumbara: Srđan Avramović, Nikola Blagojević, Milan Čvoro, Dragan Erić, Ðorđe Lubura, Marko Erić, kapiten Duško Šehovac, Ðorđe Lackanović

Tabela

1. Džabulani 56
2. Mig Trans Sjetlina 52
3. Kumbara 48
4. Kafe Bar Bari 46
5. Mibos 42
6. Kafe Pavle 42
7. Plato 28
8. Majnex 26
9. MDM 24
10. Head Shop 23
11. Olimp 15
12. Nelt 11
13. Peštan 4

Strijelci

30. Bojan Ilić
23. Predrag Cicović
19. Vladimir Kulašinac, Miroslav Lazarević, Vladimir Kovačević
18. Siniša Golijanin
17. Veljko Aleksić, Nikola Blagojević
16. Bojan Čvoro, Duško Šehovac
15. Milan Stanišic
14. Miloš Elez, Božidar Elez, Radivoje Gluhović
13. Milan Pandurević, Miljan Pušara, Velibor Čvoro, Ðorđe Lackanović

Parovi: 25. kolo / nedjelja 25. maj

10:00 h Mibos – Olimp
11:00 h Kumbara – Džabulani
12:00 h Head Shop – Mih Trans Sjetlina
13:00 h Kafe Bar Bari – Nelt
14:00 h Peštan – Majnex
15:00 h Plato – MDM

Slobodna je ekipa, Kafe Pavle

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare