Lazarević: Prioritetna ulaganja u infrastrukturu

0

MILIĆI – Za opštinu Milići od prioritetnog značaja u narednom periodu biće projekti rekonstrukcije i izgradnje komunalne i saobraćajne infrastrukture, pa bi bila korisna svaka podrška, uključujući i pomoć Vlade Srbije, rekao je danas Srni načelnik opštine Momir Lazarević.

On kaže da je premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno, tokom obilježavanja Dana opštine Milići, rekao da će i ova lokalna zajednica biti korisnik sredstava iz programa „Srbija tri“ od 600.000 KM, koja će biti iskorištena za rekonstrukciju sekundarne vodovodne mreže.

Lazarević je naveo da je, uz podršku Vlade Republike Srpske, prošle godine izgrađen i pušten u pogon prečistač vode za piće za šta je uloženo 575.000 KM, ali da je ostala problematična sekundarna vodovodna mreža.

„Imamo velike gubitke u sekundarnoj mreži. Mislim da je to prioritet, da smanjimo ili eliminišemo gubitke, jer besmisleno je da se prečišćena voda, za koju je utrošena energija i investicija, nekontrilisano prosipa“, rekao je Lazarević.

On je naveo da se u Milićima sa punom pažnjom iščekuje izgradnja brzog puta Zvornik-Sokolac.

„Mi smo i ranije isticali da bi realizacija takvog projekta značajno doprinijela razvoju opštine Milići, ali i cijele regije. Uz ekonomske prednosti, put bi pružio i mogućnost bezbjednijeg odvijanja saobraćaja, što je za mještane, takođe, važno“, istakao je Lazarević.

Lazarević smatra da bi bolja infrastruktura i snažnija privreda omogućile da mještani Milića, posebno mladi, svoju budućnost vide u toj opštini.

On kaže da je odlazak radno sposobnog stanovništva uočljiv i u toj lokalnoj zajednici, ali ne u obimu kao u nekim drugim opštinama.

„Trudimo se da zadržimo stanovništvo, a, zahvaljujući kompaniji `Boksit` i drugim preduzećima koja dobro rade, ovdje dolaze stručnjaci jer imaju dobre uslove“, rekao je Lazarević.

Prema najnovijim statističkim pokazateljima, u opštini Milići trenutno živi 10.500 stanovnika.

Od tog broja, 1.900 je zaposlenih, 1.400 penzionera, a na birou Zavoda za zapošljavanje prijavljeno je 1.340 lica, od kojih 770 aktivno traži posao, dok sy ostali prijavljeni da bi koristili prava iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare