Lana Lubura i Vuk Mičić najbolji sportisti u 2021. godini

0

ISTOČNA ILIDŽA – Članovi DŽudo kluba „Famos“ Istočno Sarajevo Lana Lubura i Kluba borilačkih vještina „Ratnik“ Istočna Ilidža Vuk Mičić proglašeni su za najbolje sportiste opštine Istočna Ilidža za 2021. godinu.

Zahvalivši Opštinskoj upravi za priznanje, Lubura je rekla novinarima da je protekla godina, iako puna izazova, za nju bila veoma uspješna, jer je na takmičenjima na nivou Republike Srpske i BiH osvojila pet zlatnih, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju, a nedavno je na Evropskom kupu u Zagrebu zauzela peto mjesto u svojoj kategoriji.

Lubura je naglasila da je od velikih međunarodnih takmičenja ove godine očekuje Svjetsko prvenstvo i Olimpijada mladih.

Mičić je rekao da mu ovo priznanje mnogo znači i da mu daje dodatni motiv da još više trenira i ostvaruje bolje rezultate.

On je naveo da je prethodna godina za njega bila izuzetno dobra, s obzirom na to da je bio prvak BiH i Republike Srpske, a učestvovao je i na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj.

Priznanje za najuspješniji sportski klub pripalo je DŽudo klubu „Famos“ iz Istočnog Sarajeva, najuspješniji sportski radnik je Relja Kovač iz Karate kluba „Igman“ Istočna Ilidža, a trener Marijana Šehovac iz Omladinskog košarkaškog kluba /OKK/ „Igman-Istočna Ilidža“.

Šehovčeva je rekla da u OKK „Igman“ trenira veliki broj dječaka i djevojčica koji se takmiče na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, posebno izdvojivši učešće mladih djevojaka u Premijer ligi BiH.

„Naši su ciljevi da postignemo još bolje rezultate u narednom periodu. Ponosni smo na činjenicu da klub u svakoj selekciji ima potencijalne reprezentativce Republike Srpske i BiH“, istakla je Šehovčeva.

Načelnik opštine Marinko Božović rekao je da su u protekloj godini sportisti i sportski kolektivi ostvarili zapažene rezultate, te da je ovo prilika da opština na još jedan način posveti pažnju sportu, sportskim radnicima i svim ljudima.

„Ovo je prilika da im još jednom čestitam i poželim puno sportske sreće u izazovima koji su pred njima. Ono što su uradili u protekloj godini, uprkos svim izazovima i problemima, je nešto što je impresivno i nešto što krunišemo dodjelom ovih nagrada“, naglasio je Božović.

Za promociju sporta i sportista na području opštine Istočna Ilidža plaketu je dobio i novinar Marko Tešanović.

Na današnjoj ceremoniji izabrani su i najuspješniji sportisti po granama sporta, kao i perspektivni sportisti sa područja opštine Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare