Lakše do investicija i razvoja

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević izjavio je danas da ova lokalna zajednica sa sprovedenim reformama u okviru projekta za unapređenje poslovne klime, među kojima i uvođenjem jednošalterskog sistema registracije, očekuje da lakše dođe do novih investicija.

On je nakon prezentacije rezultata projekta unapređenja poslovne klime, koji je implementirala Grupacija Svjetske banke u saradnji sa britanskom Ambasadom u BiH, naveo da će na ovaj način opština Pale otvoriti novi pristup rada sa investitorima, čime će se stvoriti uslovi za prosperitet opštine i njenih građana.

Kovačević je naveo da su ostvarene značajne uštede na godišnjem nivou koje proističu iz smanjenja broja dokumentacije, taksi i skraćenja vremena za rješavanje zahtjeva investitora.

Prema njegovim riječima, za lokacijsku dozvolu dokumenti se sada mogu dobiti za pet dana, zahtjev za građevinsku dozvolu za sedam dana, dok je ranije za oba dokumenta trebalo po 15 dana.

Menadžer projekta za unapređenje poslovne klime ispred Grupacije Svjetske banke Tarik Šahović rekao je da je vrijednost projekta oko 130.000 KM, od čega je opština Pale učestvovala sa 8.000 KM.

„Ovaj projekat imaće konkretne efekte i rezultate za privredu i građane“, rekao je on i dodao da su realizacijom ovog projekta ostvarene znatne uštede i do 50 KM građanima kada dođu da podnesu neki zahtjev.

Prema njegovim riječima, građani će brže i jednostavnije dobiti potrebne dozvole i kroz primjenu Elektronskog registra mogu prikupiti podatke, odštampati obrasce bez potrebe da obilaze mnoge adrese kako bi došli do potrebnih dokumenata.

Prema njegovim riječima, opština Pale je izašla u susret građanima, a po prvi put je urađen investicioni profil koji opštinu Pale stavlja na mapu lokacija koje se nude investitorima.

(www.palelive.com / Srna)

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare