Udruženja višečlanih porodica „Pale 4+“ u novim prostorijama

0

U Palama je u ponedjeljak 5. septembra upriličeno otvaranje kancelarije za rad Udruženja višečlanih porodica „Pale 4+“.

Nakon dosta uloženog truda i rada članovi ovog udruženja su uspjeli adaptirati prostor i staviti ga u funkciju. Predsjednik udruženja „Pale 4+“ Željko Ninković je istakao da su se na ovaj način stekli bolji uslovi za rad udruženja jer će članovi porodica koje čine ovo udruženje imati mjesto za okupljanje i razmjenu iskustava i na taj način efikasnije tražiti ostvarivanje svojih prava.

„Sve više se govori o padu nataliteta, a ne radi se ništa na tome da poridice sa četvero i više djece dobiju bolji status u društvu. Zapošljavanjem članova višečlanih porodica bi se učinilo mnogo više od dosadašnjih sporadičnih dodjela socijane pomoći i na taj način bi se motivisali mladi bračni parovi kao i oni koji tek trebaju da stupe u brak, da se odluče za formiranje višečlanih porodica“, izjavio je Ninković.

U dvije paljanske osnovne škole ove godine upisano je 16,5% manje prvačića iako Pale imaju priliv stanovnika iz manjih opština u regiji. Problem višečlanih porodica treba hitno treba rješavati u interesu kompletnog društva jer naše stanovništvo postepeno nestaje.

Članovi udruženja su na otvaranju kancelarije izrazili zahvalnost svima koji su im pomogli u opremanju prostorije i omogućili dalji rad udruženja.

Kancelarija Udruženja višečlanih porodica „Pale 4+“ će raditi u periodu od 11:00 – 14:00, a brojevi telefona na koje možete dobiti više informacija su 057/227-177 i 065/658-658.

(www.palelive.com)

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare