Lakić zbog nesavjesnog rada na mjestu direktora isključen iz stranke

0

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Pale Miroslav Simović ukazao je na nepravilnosti u radu direktora paljanskog „Vodovoda i kanalizacije“ Svetimira Lakića, koji je zbog toga isključen iz tog odbora.

Simović je na vanrednoj konferenciji za novinare koja je održana u subotu 22. aprila istakao da Opštinski odbor DNS-a Pale čvrsto stoji iza svojih principa i da slične postupke neće tolerisati već će ih i u budućnosti sankcionisati.

On je objasnio da je DNS predložio Lakića na mjesto direktora Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ na osnovu koalicionog dogovora, ali da je on svojim postupkom napravio „najgori primjer nepotizma“.

„Nepun mjesec dana od postavljanja na mjesto direktora, Svetimir je bez konkursa postavio svoju kumu na mjesto savjetnika direktora“, rekao je Simović.

Simović je ocijenio da je time nanesena ozbiljna šteta preduzeću, ali i DNS-u jer su prekršena osnovna načela i principi ove stranke.

„Kao stranka koja je sankcionisala svog člana, želimo dati primjer i drugim strankama da isto učine. Nismo protiv zapošljavanja i uvijek ćemo se zalagati da se ispoštuju sve procedure prilikom javnog zapošljavanja, te da se obrati pažnja na socijalno ugrožene kategorije, kao i na djecu poginulih boraca“, naglasio je Simović.

Odbornik DNS-a u Skupštini opštini Pale Aco Stanišić rekao je da je Nadzorni odbor u preduzeću juče pokrenuo smjenu Lakića zbog nesavjesnog poslovanja, jer je svojim postupkom prekršio zakonska rješenja i propise.

On je naglasio da će Opštinski odbor DNS-a Pale predložiti Dejana Kojića za novog direktora preduzeć „Vodovod i kanalizacija“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare