Kulturni centar umjesto Centra za kulturu

0

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine Vlasenica odlučili su danas da ukinu Javnu ustanovu Centar za kulturu i sport, koja je u stečaju, te formiraju novu, koja će se zvati Javna ustanova Kulturni centar, a koja će se, osim te djelatnosti, baviti i informisanjem i turizmom.
Razriješen je, po sili zakona, vršilac dužnosti direktora bivše ustanove Aleksandar Čestić, koji je potom izabran za vršioca dužnosti direktora novoformirane ustanove.

Odbornici SDS-a, Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ i nekoliko nezavisnih odbornika koji čine odborničku većinu odlučili su da ukinu i opštinsku Turističku organizaciju, jer će se turizmom ubuduće baviti novoformirana ustanova.

Nenad Lelek, direktor Turističke organizacije, ovlašten je da kao vršilac dužnosti direktora obavlja tu dužnost u likvidacionom postupku Turističke organizacije.

Komentarišući ove odluke, načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović izjavio je novinarima da bivša ustanova zbog nelikividnosti i naraslih obaveza nije više bila u mogućnosti da funkcioniše.

On je podsjetio da je, zbog istih razloga, ranije pokrenut stečaj i u vlaseničkoj Javnoj ustanovi Informativno-tehnički centar „VIK“.

„Ovo je prilika da uporedo sa stečajnim postupcima, koji se vode, na zdravim osnovama stvorimo novu ustanovu, koja će obavljati poslove iz oblasti kulture i informisanja, a da se kao nova djelatnost pridoda i turistička. Cilj nam je da stvorimo ustanovu koja će biti bolje organizovana, racionalnija i funkcionalnija od one koju smo imali“, rekao je Todorović.

Nova ustanova trebalo bi da bude registrovana do kraja godine, a biće finansirana sredstvima iz opštinskog budžeta.

Todorović tvrdi da novoformirana ustanova nema obavezu da primi radnike bivše ustanove, koji su već na Birou za zapošljavanje.

Usvajanje odluka nisu podržali odbornici opozicionog SNSD-a koji su izrazili sumnju da će nova ustanova funkcionisati bolje od prethodne.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Kraljević rekao je Srni da su problem smanjena sredstva u budžetu opštine i odsustvo volje opštinskih čelnika da snažnije finansijski podrže za ove djelatnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare