Kud “Zavičaj” treći na festivalu “Pevaj Srbijo”

0

SOKOLAC – Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Zavičaj” sa Sokoca osvojilo je treću nagradu na 15. Međunarodnom festivalu izvornih grupa pjevača Srbije pod nazivom “Pevaj Srbijo, pod Bukuljom kod izvora”, održanom u Aranđelovcu.

Treća nagrada čuvarima romanijske izvorne pjesme pripala je u kategoriji starije muške grupe.

Potpredsjednik KUD-a “Zavičaj” Slobodan Komlenović rekao je Srni da je ovo društvo izvornom romanijskom pjesmom “Imal` gora opjevana koja kao što je Romanija moja” i starom kajdom oduševili publiku, koja je pratila natpjevavanja više od 60 izvornih grupa.

Komlenović je istakao da je na Festivalu juče nastupilo 13 članova ženske i muške izvorne grupe sa Sokoca i da su pobrali sve simpatije i publike i žirija izvornim pjevanjem više zavičajnih pjesama.

On je naglasio da je “Zavičaj” učestovao na ovom festivali zahvaljujući podršci opštine Sokolac, načelnika Milovana Bjelice i Sokočanina Jovana Golijana, koji su pomogli njihov odlazak u Aranđelovac.

Jedan od donatora je i Božidar Nerić, po rođenju Rogatičanin, koji već nekoliko godina pomaže “Zavičaj” pri gostovanju na ovom festivalu u Aranđelovcu.

Festival izvornih grupa pjevača Srbije “Pevaj Srbijo – pod Bukuljom kraj izvora” održan je juče u Aranđelovcu, uz učešće 65 grupa, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Sretenjske zore”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments