KUD “Romanijska Vrela” obilježio jubilej

0
27

KUD “Romanijska Vrela” iz Mokrog sinoć je pred brojnom publikom u sportskoj dvorani osnovne škole godišnjim koncertom obilježio 10 godina postojanja i kroz brojne koreografije predstavio zavidno umijeće svojih članova.
KUD “Romanijska Vrela” izrastao je iz folklorne sekcije OŠ “Mokro” sa namjerom da se kroz igru, pjesme i tradiciju ovog mjesta okupe stanovnici ove mjesne zajednice.

Danas ovo društvo broji 150 članova koji aktivno rade u više sekcija: folklorna u okviru koje djeluju mlađa i starija dječija grupa, te najstarija grupa folklorista, muška i ženska pjevačka-izvorna grupa kao i najmlađa sekcija kućne radinosti “Bosiljak”.

U proteklih 10 godina, KUD “Romanijska vrela” zabilježio je značajan broj nastupa kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni, a muška i ženska pjevačka – izvorna grupa ostvarile su značajne rezultate u revijalnim i takmičarskim kategorijama.

Godišnji koncert KUD-a “Romanijska vrela” imao je i humanitarni predznak jer је dio sredstava od prodatih ulaznica usmjeren za liječenje dječaka Marka Pavlovića iz Pala.

(www.palelive.com / D.B)

Postavi komentar

Komentarišite prvi!

avatar