KUD „Mladost“ Pale u najnovijoj emisiji „Igrajući, pjevajući“

0

Gosti najnovije emisije RTRS-a „Igrajući, pjevajući“ u nedjelju 24. marta u 16.00 časova biće KUD „Mladost“ iz Pala i Biljana Ćirović.

Grad koji je smješten između istorijske planine Romanije i olimpijske Jahorine, poznat po ljudima vedrog duha i velikog gostoprimstva. Romanijsko područje veoma je bogato izvornim pjesmama i natpjevima. Većina tih pjesama su šaljivog, ljubavnog ili rodoljubivog karaktera. Mnoge pjesme smo zaboravili ali ima onih koji ih pamte i prepjevavaju na veseljima ili drugim manifestacijama. Putujući lijepom Romanijom, putnik namjernik može da vidi narodne igre u njihovom izvornom obliku.

Dio te ljepote, prikazaće članovi KUD-a „Mladost“ iz Pala, koji će se predstaviti takmičarskom koreografijom „Sarajevsko polje“, a vidjećemo i specijalno urađen splet igara u koreografiji koja nije takmičarskog karaktera, a zove se „Igrajući, pjevajući“.

Specijalni gost biće Biljana Ćirović, koja će uz pratnju narodnog ansambla pod upravom Perice Jaćimovića izvesti pjesme: „Marijo deli bela kumrio“, „Blago tebi cvijet karanfile“, „Đuvegije, gde ste da ste“ i mnoge druge…

Ne propustite ove nedjelje „Igrajući, pjevajući“ od 16.00 časova.

(www.palelive.com / RTRS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare