KUD „Dvorovi“ pobjednik 21. Festivala dječijeg folklora Srpske

0
KUD

ZVORNIK – Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Dvorovi“ iz Bijeljine osvojilo je prvo mjesto na 21. Festivalu dječijeg folklora Republike Srpske koji je održan u Zvorniku.

Na Festivalu je nastupilo oko 500 djece iz KUD-ova, školskih sekcija folklora, te vokalni i istrumentalni solisti iz Republike Srpske i Srbije.

Drugo mjesto pripalo je Srpskom kulturno-umjetničkom društvu /SKUD/ „Prosvjeta“ iz Brčkog, dok treće dijele KUD „Most“ iz Bratunca i KUD „Boksit“ iz Milića.

KUD „Jelica“ iz Crne Bare, Srbija, proglašeno je za najbolji folklorni ansambl iz Srbije.

Olja Babić iz KUD-a „Most“ Bratunac proglašena je za najboljeg vokalnog solistu, dok Emilija Rikanović iz Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Kozluka kod Zvornika i Marija Šljukić iz KUD-a LJubinje dijele drugo mjesto.

Anastasija Nastić iz KUD-a „Dvorovi“ proglašena je za najbolju igračicu, a Stanislav Ignjatović iz Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Drinjača kod Zvornika za najboljeg igrača.

Nikola Pantić iz SKUD-a „Prosvjeta“ Brčko proglašen je za najboljeg mladog igrača, dok je Čedomir Pejčić iz SKUD-a „Kolo“ iz Suvog Polja kod Bijeljine proglašen za najboljeg kolovođu.

KUD „Boksit“ Milići proglašen je za najmasovniji ansambl, a KUD „Dvorovi“ za najbolju etno grupu.

Predsjednik zvorničkog SKPD „Prosvjeta“ Radosav Perić rekao je da je Festival jedinstvena manifestacija ove vrste u Republici Srpskoj na kojem djeca iz raznih krajeva donose i prikazuju narodne igre, pjesme, muziku, običaje, nošnju, usmeno narodno stvaralaštvo i ostale oblike narodne kulture i umjetnosti.

Organizator Festivala je zvornička SPKD „Prosvjeta“, dok je pokrovitelj grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments