Kuća za Ćeraniće na Selištima biće useljiva do zime

0

SOKOLAC – Kuća koju Vlada Republike Srpske gradi za sedmočlanu porodicu Ćeranić u sokolačkom selu Selišta ukrovljena je i biće useljiva do zime, kako je i obećao premijer Radovan Višković, rečeno je Srni u Šumskom gazdinstvu „Romanija“.

Višković je prilikom posjete sredinom marta porodici Ćeranić, koja živi u trošnoj kući u mjesnoj zajednici Sokolovići, rekao da će gazdinstvo „Romanija“ pomoći dio izvođenja radova na tom objektu.

U ovom šumskom gazdinstvu su naveli da su izgradili novi makadamski put do kuće Ćeranića i pomogli izgradnju objekta za višečlanu porodicu na kome će uskoro biti postavljen i crijep.

Tridesetjednogodišnja Blaženka Ćeranić, domaćica i majka petoro djece od kojih su troje školarci i dvoje mališani, živi u kući za koju kaže da je građena prije 100 godina.

„Raduje me kao majku nova kuća da djeca imaju normalne uslove, dostojne za život u 21. vijeku, jer u staroj u kojoj sada živimo uslovi su veoma loši i nemamo kupatilo“, istakla je Ćeranićeva.

Prema njenim riječima, voda u kući, dovedena sa lokalnog izvora, lošeg je pritiska, pa je dotok na slavini veoma slab.

Najbolji đak od troje školaraca u porodici Ćeranić je Gordana /15/ i majka vjeruje, da će u novim uslovima biti još bolja.

Sa njom do škole u Sokolac vozare mlađi brat Aleksandar /13/ i sestra Aleksandra /11/, dok četvorogodišnja Slađana i dvogodišnji Jovica ostaju sa roditeljima.

Blaženka Ćeranić je naglasila da ona i djeca vole život na selu i da se zato i odučila, kada je bilo riječi o načinu pomoći višečlanoj porodici, da im naprave kuću na imanju u Selištima kako bi živjeli od stočarstva i male poljoprivrede.

Prema njenim riječima, dobro bi bilo da ima još jednu kravu, koja bi uz njihovo stado ovaca predstavljala veću sigurnost za ovu porodicu, s obzirom da otac Kosta /44/ zbog lošeg zdravstavenog stanja ne radi.

Kosta Ćeranić rekao je da je ogorčen zbog ranijih obećanja da će dobiti lakši posao i situacije u kojoj se našao, jer je, kako je naveo, njegovom narušenom zdravlju, znatno doprinio raniji težak rad na brentama.

Nova porodična kuća, dimenzija devet sa osam metara, biće priključena na seoski vodovod čime će biti riješena jedna od najbitnijih potreba za ovo višečlano domaćinstvo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare