Krv dali članovi aktiva „Elektro-Bijeljine“

0

VLASENICA – Akciji dobrovoljnog davanja krvi u vlaseničkom Domu zdravlja danas se odazvalo 70 članova Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća „Elektro-Bijeljina“.
Akciju su organizovali Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Elektro-Bijeljine“ i Opštinska organizacija Crvenog krsta Vlasenica.

LJekar Dalibor Lipovac iz Službe za transfuziju zvorničke Opšte bolnice rekao je Srni da davaoci „Elektro- Bijeljine“ redovno organizuju akcije na koje se odazove veliki broj učesnika.

Lipovac je naveo da zvornička Služba transfuzije trenutno raspolaže optimalnim zalihama krvi, iako je prethodnih dana bilo problema zbog nestašice.

„Uspjeli smo to da riješimo i sa ovim dozama mirno dočekujemo predstojeće praznike“, rekao je Lipovac i podsjetio da krv može dati svaka osoba od 18 do 65 godina koja je stabilnog psihofizičkog zdravlja.

Predsjednik Aktiva Branislav Sekulić rekao je Srni da Aktiv ima 263 davaoca i skoro 200 donatora, koji na druge načine, novčano ili materijalno, pomažu rad Aktiva.

On je naveo da Aktiv okuplja članove iz 13 opština u istočnom dijelu Republike Srpske u kojima djeluje „Elektro-Bijeljina“, od Han Pijeska do Pelagićeva, te da se akcijama kao što je današnja godišnje obezbijedi oko 400 boca dragocjene tečnosti.

„Osim naših radnika uobičajeno je da nam se pridruže i zaposleni iz drugih preduzeća u kojima nisu organizovani aktivi dobrovoljnih davalaca. Naš Aktiv je pridruženi član Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi `Rudar` iz Ugljevika, koji je veoma dobro organizovan i ima više stotina članova“, dodao je Sekulić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare