Krsna slava JZU Dom zdravlja Pale

0

JZU Dom zdravlja Pale danas je proslavio krsnu slavu Svetog Kozmu i Damjana u narodu poznatim i kao Sveti vračevi.

Sveti Kozma i Damjan su bili ljekari, besrebrenici i čudotvorci. U hrišćanskoj tradiciji se pominje da su imali veliku blagodat od Boga, da liječe ljude i životinje od svake bolesti i muke.

Sveštenik Nemanja Mandžić je kolektivu ove ustanove čestitao krsnu slavu i zaželio da se ona i ubuduće proslavlja u zajedništvu i ljubavi kolektiva.

Direktor Doma zdravlja Pale Vladimir Lučić je čestitao krsnu slavu i istakao je da je ponosan na kolektiv koji je u proteklom periodu zajedničkim radom uspio da povrati finansijsku stabilnost i posluje pozitivno.

„U proteklom periodu smo dobili rješenja od Ministarstva rada i socijalne zaštite o ispunjenosti uslova u pogledu prostora, kadra i opreme, završili smo proces sertifikacije, završili smo akreditaciju Centra za mentalno zdravlje, nabavili smo opremu za rad u vrijednosti većoj od 150.000 KM, vratili smo kredite u vrijednosti većoj od 700.000 KM i kadrovski se ojačali. Nadam se da ćemo i u budućnosti zadržati ovaj pozitivan trend“, izjavio je u svom obraćanju Lučić.

Kolektiv Doma zdravlja Pale danas je nakon lomljenja slavskog kolača minutom ćutanja odao počast nedavno preminuloj medicinskoj sestri Zori Simatović.

(www.palelive.com)

Save

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare