SOKOLAC – Više od 100 takmičara vozilo je danas na Ravnoj Romaniji prolog vožnju koja će odrediti startna vremena za sutrašnju trku sa prirodnim preprekama na stazi dugačkoj 45 kilometara.

Predsjednik Enduro kluba „Romanija“ Brane Đurđić rekao je novinarima da je do jutors prijavljeno 110 takmičara, ali da je bilo i naknadnih prijava za učešće na ovom krosu.

Đurđić je rekao da su učešće na ovim enduro krosu uzeli takmičari iz sedam zemalja i izrazio nadu da će sve proći u najboljem redu, bez povreda i problema.

Sutrašnja glavna trka, prema riječima organizatora, počinje od baze trke na Ravnoj Romaniji na stazi sa prirodnim preprekama dugačkoj 45 kilometara, prema selu Hotočina, Novakovoj pećini, potom preko nekoliko planinskih točila, pored vrela i potoka.

Đurđić je uvjeren da „Eduromanija 2017“ predstavlja začetak razvoja ovog sporta, ne samo na Sokocu, nego i u cijeloj zemlji, s obzirom da je ovo nov sport na ovom prostoru.

On je istakao da je „Enduromanija 2017“ prvi kros ove vrste u Republici Srpskoj, da je uvršten u kalendar Sportskog Auto-moto saveza Republike Srpske, da se boduje za prvenstvo BiH i da je dobio međunarodni karakter.

Enduro moto kros na Ravnoj Romaniji otvorio je zamjenik gradonačelnika grada Istočno Sarajevo Danko Vučetić.

„Danas se nalazimo na ovoj prelijepoj planini koja je jedinstvena po mnogo čemu, a evo od danas će biti jedinstvena i po ovom enduro moto takmičenju koje je za sada jedinstveno i na prostoru BiH“, rekao je Vučetić.

Organizator „Enduromanije 2017“ je Enduro klub „Romanija“ Sokolac, a pokrovitelji grad Istočno Sarajevo, opština Sokolac i Turistička organizacija Istočno Sarajevo, Turistička organizacije opštine Sokolac i više sponzora.

Ovaj klub na Sokocu je osnovan 2014. godine i danas ima oko 50 članova. NJihov osnovni cilj je, kako kažu , da što više mladih uđe u svijet moto sporta i ljubitelja prirode.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare