Enduro moto-kros na Romaniji

0
Enduroromanija 2018

SOKOLAC – Na enduro moto-krosu na Romaniji danas se očekuje učešće oko 150 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske i drugih evropskih zemalja, koji će se nadmetati u tri kategorije.

Predsjednik Endruo kluba „Romanija“ Brane Đurđić rekao je Srni da se do sada prijavilo više od 100 takmičara, ali da se očekuje dolazak nekoliko desetina prijatelja kluba, zaljubljenika u moto-sport, ekstremne sportove i ljubitelja prirode.

„Prvi dan takmičenja vozači će izaći na poligon na Ravnoj Romaniji, kod Manastira Svetog Georgija, na nadmorskoj visini od 1.450 metara. Danas se vozi prolog trka u dva kruga sa vješatčim preprekama, a drugi dan pred nama je trasa od 45 kilometara, sa prirodnim preprekama“, kaže Đurđić.

On je istakao da je zvanično otvaranje enduro moto-trke planirano danas u 13.30 časova na Ravnoj Romaniji.

Enduro moto-trka na Romaniji je međunarodnog karaktera i boduje se za prvenstvo BiH, najavio je organizator.

„Cijeneći da je enduro sport u velikoj ekspanziji u savremenom svijetu i mi smo u Enduro klubu `Romanija` uvidjeli da smo sposobni za viši nivo takmičenja i odlučili smo da u ovoj godini organizujemo enduro trku na Romaniji, odavno poznatoj po predivnim planinskim predjelima“, ocijenio je Đurđić.

Pokrovitelji „Enduromanije 2017“ su grad Istočno Sarajevo, opština Sokolac i Turistička organizacija Istočno Sarajevo, Turistička organizacije opštine Sokolac i više sponzora.

Enduro klub „Romanija“ osnovan je 2014. godine i danas broji oko 50 članova.

NJihov osnovni cilje je, kako kažu, da što više mladih uđe u svijet moto sporta i čuvara prirode.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare